Garcia presenta les accions de la Diputació de Castelló per a la descarbonització del Cicle de l'Aigua en Efiaqua

Garcia presenta les accions de la Diputació de Castelló per a la descarbonització del Cicle de l'Aigua en Efiaqua
05/10/2022 -

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha participat aquest matí en la mesa titulada «Canvi climàtic i Aigua: accions de descarbonització» de la fira Efiaqua per presentar les polítiques de la Diputació de Castelló en aquesta matèria i contemplades en el Pla Director de l’Aigua. Garcia ha defensat les accions estratègiques engegades en aquesta legislatura destinades a donar suport als municipis de les comarques de Castelló amb una capacitat econòmica i tècnica limitada perquè puguen seguir prestant els serveis bàsics de proveïment i depuració d’aigües dins del context del repte climàtic.

Garcia ha fet especial menció a incorporació de plaques d’energia fotovoltaica en les instal·lacions de la xarxa general d’abastiment i l’aprofitament de la mateixa energia hidràulica generada per a la mobilització dels recursos hídrics en les canalitzacions. Igualment, ha afegit, «es preveu la digitalització de les infraestructures hidràuliques de les comarques de Castelló i la creació d’un centre de control per a la supervisió telemàtica del funcionament d’aquestes, fet que reduirà les emissions associades als desplaçaments per carretera».

«Treballem amb un doble objectiu: corregir les desigualtats territorials mentre aconseguim la descarbonització progressiva del cicle urbà de l’aigua en totes les localitats», ha explicat el diputat de Sostenibilitat.

En aquest sentit, ha anunciat que la Diputació de Castelló s’ha adherit al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del Ministeri de Transició Ecològica per a la Digitalització del Cicle de l’Aigua: «Una ferramenta per a transformar i modernitzar els sistemes de gestió de l’aigua als nostres pobles, tant en el cicle urbà com en el regadiu i la indústria», ha defensat.

La digitalització es basa en tres elements, com són els sensors intel·ligents, els sistemes de comunicació i les plataformes d’anàlisis big data de tota aquesta informació.

Aquest projecte preveu estendre la sanforització existent de les infraestructures i punts de controls del cicle de l’aigua incorporant nous mecanismes automatitzats i noves xarxes de transmissió de dades per a integrar-los en la Plataforma Smart Villages.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari