Garcia diu que Compromís està decidit a governar la ciutat amb equip humà "ferm i compromés"

Garcia diu que Compromís està decidit a governar la ciutat amb equip humà "ferm i compromés"
11/03/2019 -

El portaveu de Compromís i candidat a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, ha assegurat aquest dilluns que la coalició està decidida a governar la ciutat i que té un equip humà “ferm i compromés preparat per a això”.

Garcia ha participat aquest matí en el cicle de desdejunis-tertúlies organitzat pel Casino Antic de Castelló. Durant l’acte, ha valorat “aspectes tan importants per a la ciutadania com són l’educació, la dependència, la mobilitat i els recursos humans dels quals disposa l’Ajuntament per a millorar la ciutat”, i ha afegit que “les institucions han de garantir la cohesió de la societat”.

El candidat ha explicat que “és important i necessari saber d’on venim per a saber les accions que ha fet Compromís per la nostra ciutat, ja que des que hem arribat al govern hem canviat la situació que trobem, un Ajuntament que havia oblidat el seu patrimoni i funcions”.

Garcia ha fet un resum de com es troba l’administració local, “l’anterior govern de la qual només pensava en la corrupció i en el clientelisme i havia donat l’esquena a la ciutadania com a administradors i no vetlava pels drets de les persones”.

El candidat ha plantejat també la necessitat de destinar els recursos humans de l’Ajuntament a “garantir la cohesió social de la nostra ciutat” i ha mostrat la seua voluntat d’assumir en primera persona la competència dels recursos humans del consistori castellonenc “perquè vull ser un alcalde amb competències i vull responsabilitzar-me d’aqueixa àrea”.

A més, ha “tret pit” de la gestió realitzada en aquests últims quatre anys al capdavant de la institució local i ha lloat la labor dels seus companys de govern com Enric Porcar “que ha fet molt pels col·legis de Castelló, que tenien unes necessitats en els seus edificis a principi de legislatura que ara, quatre anys i tres milions d’euros d’inversió després, ja no tenen”.

RECUPERACIÓ DEL PATRIMONI

Garcia també ha posat en valor el treball realitzat en Cultura per Verònica Ruiz, posant l’accent en matèria de Patrimoni, amb la restauració de la Vila Romana de Vinamargo, “que va destapar el govern anterior i va deixar perdre’s durant anys i anys”, o la recuperació del Refugi de Tetuan i del Castell Vell. Ara mateix, -ha dit- gràcies a aquesta recuperació patrimonial “Castelló no solament ha posat en valor el seu patrimoni, sinó que l’ha convertit en un atractiu turístic”.

En matèria d’Igualtat, una àrea encapçalada per Ali Brancal, Garcia ha destacat que Castelló “ha sigut un dels primers ajuntaments a fer política fiscal amb perspectiva de gènere” o ha aconseguit imprimir la mirada igualitària a l’hora de realitzar els pressupostos municipals”.

A nivell autonòmic, Garcia, ha posat com a exemple el treball que ha realitzat la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, que ha fet que ara els pares “no han de decidir entre pagar els llibres de text o el menjador dels seus fills perquè ara tenim llibres gratuïts i moltes més beques menjador”.

També ha destacat el treball de la Conselleria de Mónica Oltra en matèria de dependència perquè “durant els anys del govern popular, les ajudes tardaven més de 8 anys a tramitar-se, fins i tot arribant a caducar moltes de les peticions”, per això, “gràcies a l’ajuda de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives hem sigut capaces de tramitar la dependència en temps legal durant l’últim trimestre de 2018”.

Arran d’això, l’edil de Compromís, ha afirmat que “per a portar avant polítiques que afavorisquen a la ciutadania, la Generalitat i els ajuntaments han de treballar agafats de la mà, donant les ajudes necessàries per a arribar a aplicar-les”.”

QUEDA MOLT PER FER

Ignasi Garcia, ha finalitzat l’acte valorant el treball que queda per fer en el municipi, “hui dia tenim més inversions per a millorar Castelló, les instal·lacions, i les seues infraestructures per a crear un millor model de ciutat”. “Ens queda molt per fer i per això, des de Compromís, ens hem decidit a governar a la ciutat de Castelló i en la Generalitat, és el nostre objectiu”, ha afirmat.”

Aquest cap de setmana hem tingut un procés de primàries en el qual hem treballat molt per a aconseguir un equip humà, ferm i compromés que governe Castelló, per això volem aconseguir-ho, perquè som conscients que som el motor del canvi, però també sabem que queda molt treball per fer”, ha conclòs Ignasi Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari