La Generalitat i diversos ajuntaments de Castelló treballen en l'adjudicació de 71 habitatges públics

La Generalitat i diversos ajuntaments de Castelló treballen en l'adjudicació de 71 habitatges públics
11/05/2021 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha mantingut reunions amb representants municipals i tècnics de diversos municipis de la província de Castelló per a avançar en l‘adjudicació de 71 habitatges públics.

La directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, s’han reunit amb els ajuntaments en els quals la Generalitat ha adquirit recentment habitatges per a ampliar el parc públic.

En una primera trobada han participat la regidora d’Habitatge de Castelló de la Plana, María Jesús Garrido; les regidores de la Vall d’Uixó de Serveis Socials, Marta Artero, i la d’Habitatge, Carmen García; la regidora de Benestar Social de Nules, Rosa Ventura; el tinent alcalde d’Onda, Óscar Valero; l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, i la regidora de Serveis Socials, María Teresa Alemany.

En una segona reunió s’han congregat les alcaldesses d’Almassora, Mercedes Galí, i Borriana, María José Safont, les regidores de Serveis Socials de Borriana, Esther Meneu, i de Vinaròs, Berta Domenech, i la coordinadora dels Serveis Socials de Benicarló, Lucia Nieto.

Pura Peris ha explicat que la Vicepresidència Segona i Conselleria d‘Habitatge “ha ampliat el seu parc públic en aquests municipis en 45 habitatges, a través de la posada en marxa de mecanismes com la compra d’immobles a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), el tanteig o retracte o el concurs de compra”.

Aquest augment d’immobles “ens permetrà facilitar l’accés a un habitatge digne i en lloguer assequible a moltes famílies que estan en les llistes de demandants d’habitatge, però també per a atendre les emergències residencials que es puguen donar en aquests municipis o veïns”, ha comentat la directora general d’Emergència Residencial.

Destacar que el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, va signar una resolució que eliminava el requisit d’empadronament mínim d’un any que era imprescindible per a accedir a un habitatge públic en un determinat municipi per a aquelles persones que estiguen en situació d’emergència residencial o residisquen en municipis on no existisca parc públic.

Peris ha ressaltat la importància d’aquesta mesura, ja que “ens obri un ventall de possibilitats per a les famílies que de manera urgent necessiten un lloc digne on viure i que abans, el requisit de l’empadronament ens limitava la gestió enormement”.

Per tant, ara, l’adjudicació dels habitatges públics en els casos d’emergència residencial es regula pels criteris de residència (el sol·licitant haurà de residir i estar empadronat en qualsevol municipi de la Comunitat durant l’any anterior a la sol·licitud) i de valoració en l’adjudicació. Per a això, EVha valora l’emergència de cada cas proposat per l’ajuntament corresponent, per a poder assignar l’immoble disponible que millor s’adeqüe a la composició familiar del sol·licitant.

En les reunions, els representants municipals han exposat la seua situació concreta respecte a l’oferta d’habitatge, les sol·licituds registrades i les emergències residencials que cal atendre. Precisament, s’ha decidit que diverses d’aquests habitatges siguen per a víctimes de violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari