Hostaleria i comerços oberts fins a les 22 hores a Castelló, entre les novetats del dilluns

Les noves mesures entraran en vigor dilluns que ve, 26 d’abril, en tota la Comunitat Valenciana

Hostaleria i comerços oberts fins a les 22 hores a Castelló, entre les novetats del dilluns
22/04/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha comparegut, aquesta nit, després de la reunió de la interdepartamental, per a anunciar les noves mesures contra el coronavirus, que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 26 d’abril, i estaran vigents fins al 9 de maig. Unes mesures que malgrat que flexibilitzen les restriccions en el sector de l’hostaleria, mantenen la prudència per a “no dilapidar” l’esforç de la ciutadania i per a “arribar a l’estiu en la millor situació possible perquè serà el millor per a la recuperació social i econòmica de la Comunitat Valenciana”.

La Comunitat Valenciana és actualment l’autonomia amb millors dades sanitàries, tenint la incidència més baixa d’Espanya i quasi d’Europa. I és que encara que el mateix president ha admés que “s’ha notat l’efecte Pasqua”, la veritat és que “les dades han sigut molt baixes”. Així, davant un nou panorama, i sense que es produïsca un alçament excessiu de les mesures, el Consell continua avançant en la desescalada.

NOVETATS

Les principals novetats anunciades pel president Ximo Puig i la consellera Ana Barceló se centren en el sector de l’hostaleria. D’aquesta manera, a partir del pròxim dilluns, l’horari de tancament en bars i restaurants s’allarga fins a les 22.00 hores, mantenint l’aforament en interiors al 30% i en terrasses al 100%. Així mateix, es manté la limitació de sis comensals per taula.

Respecte als comerços no essencials també allargaren el seu tancament fins al toc de queda, és a dir, les 22.00 hores. Així mateix, s’amplia l’aforament de les activitats culturals, passant del 50% al 75%, i les noces i esdeveniments augmenten el seu aforament fins al 50%. Aquests actes tampoc tindran limitació de persones.

LA RESTA DE MESURES ES MANTENEN

Pel que respecta a la resta de mesures, es mantenen les que estaven vigents: tancament perimetral autonòmic, toc de queda entre les 22.00 i les 06.00 hores, i reunions socials de fins a 6 persones en l’àmbit públic i de dos grups no convivents en l’àmbit privat.

Així mateix, si les dades continuen sent positius, la Comunitat Valenciana alçarà el tancament perimetral autonòmic abans que decaiga l’estat d’alarma, previst per al 9 de maig.

AVANÇOS EN LA VACUNACIÓ

Aquest matí, la Conselleria de Sanitat rebia 14.600 dosi de la vacuna de Janssen, que permetran agilitzar el procés de vacunació. Una vacuna que, com explicava Ximo Puig, “val el doble perquè requereix una sola dosi per a aconseguir la immunització”.

Així, durant aquesta setmana s’administrarà aquest tipus de vacuna a 4.894 persones del grup d’edat de 70 a 79 anys, que han sigut citades en els centres de salut en els quals s’està desenvolupant el procés de vacunació. I, la setmana que ve, la Conselleria de Sanitat distribuirà la resta de les dosis de la vacuna de Janssen a les Zones de Salut Bàsiques per a inocular a població nascuda entre 1941 i 1948.

Cal recordar que està previst que, d’ací a setembre, la Comunitat Valenciana reba dos milions de dosis de Janssen, que suposarà el 40% de la població vacunada. Això, juntament amb l’augment de dosi de Pfizer, i les dosis de Moderna i AstraZeneca ens acosten a aconseguir els objectius d’immunització de grup al llarg d’aquest estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari