José Martí aborda amb UCE-CV el desemparament en el qual es troben els consumidors dels xicotets pobles per a presentar reclamacions

José Martí aborda amb UCE-CV el desemparament en el qual es troben els consumidors dels xicotets pobles per a presentar reclamacions
20/02/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, s’ha reunit amb el secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCE-CV), Vicente Inglada, per a abordar la situació de desemparament en la qual es troben els consumidors dels xicotets pobles de la província, en els quals no és habitual disposar d’una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). És una situació que s’agreuja per la bretxa digital existent en els municipis d’interior, on en molts casos, a les deficiències de la connectivitat se suma la circumstància que segments de la població afectada no estan familiaritzats amb l’ús de les noves tecnologies.

És un problema que preocupa tant la Diputació com l’UCE-CV, entitat que ha mostrat la seua disposició d’arribar a acords amb la institució provincial per a l’atenció de les persones que resideixen en pobles xicotets, a fi que puguen fer reclamacions com a consumidors a través dels seus serveis jurídics, de forma totalment gratuïta.

En aquest sentit, Inglada s’ha referit a la possibilitat de realitzar accions formatives amb els funcionaris municipals perquè els consumidors dels pobles, “visquen on visquen” puguen tramitar les seues queixes. D’aquesta manera, “els mateixos ajuntaments podrien promocionar l’existència d’aquest servei, que aniria en benefici dels seus habitants”. “Es tractaria d’aprofitar les noves tecnologies perquè els ajuntaments puguen oferir un nou servei a la població, mentre que UCE-CV seria a càrrec de tota la tramitació”.

El president de la Diputació ha assenyalat que és una proposta que “va en la línia dels objectius que defensa la ‘Nova Diputació’ per a promoure accions que redunden en l’increment i la millora dels serveis que es presta a la ciutadania perquè considerem que és la millor manera de fixar població al territori i perquè creem en igualtat de drets i considerem que les administracions hem de treballar perquè la ciutadania, en la mesura que vaja sent possible, dispose de les mateixes oportunitats, visca on viva”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari