José Martí apel·la a la importància de les diputacions per a l'accés dels xicotets pobles als fons de la Unió Europea

El president defensa la necessitat de presentar projectes seductors amb participació pública i privada que contribuïsquen a reconstruir Castelló i reactivar la seua economia

José Martí apel·la a la importància de les diputacions per a l'accés dels xicotets pobles als fons de la Unió Europea
18/11/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, considera que en aquest moment de la història d’Espanya és necessari que les diputacions «siguen proactives perquè els xicotets pobles de l’àmbit rural puguen accedir als fons europeus assignats a Espanya». Així ho ha manifestat en el seu discurs de clausura del webinar ‘Pla de Recuperació per a Europa’, organitzat pels centres Europe Direct de Castelló, A Coruña, Albacete i Extremadura, en el qual ha participat el director de la representació de la Comissió Europea a Espanya, Francisco Fonseca. Europe Direct és una xarxa que compta amb més de 400 oficines en tota Europa, en la qual s’ofereix a la ciutadania tot tipus d’informació sobre les polítiques, beques, programes i ajudes que impulsa la Unió. El de Castelló, dependent de la pròpia Diputació, és un dels 36 centres existents a Espanya.

José Martí ha destacat que «ens trobem davant una gran oportunitat» perquè «els fons europeus ens poden ajudar a eixir de la crisi construint una societat més consistent, pròspera, solidària i progressista, que enfortisca el projecte d’Europa». En la seua opinió, «hem de ser àgils, imaginatius i eficaços per a presentar projectes seductors davant la UE que contribuïsquen a reconstruir Espanya i reactivar la província de Castelló i la seua economia, transformant i modernitzant el nostre sistema productiu». Uns projectes, «en els quals seria convenient optar per la col·laboració públic-privada, a l’ésser una via molt ben valorada a Brussel·les».

El president està convençut que els fons de la UE també constitueixen un gran oportunitat per als xicotets pobles d’interior «perquè si som capaços d’aconseguir-los i gestionar-los bé, farem passos importants cap a una nova ruralitat amb més i millors serveis que ajuden a fixar població al territori i que, òbviament, estaran vinculats a la capacitat per a generar activitat econòmica i crear llocs de treball».

Per part seua, el diputat d’Internacionalització, Pau Ferrando, s’ha referit a la labor del centre Europe Direct, «que s’esforça dia a dia per a complir la seua missió d’acostar les polítiques europees a tots els sectors socioeconòmics de les comarques de Castelló, perquè puguen integrar-se dins dels objectius de la UE». Una tasca que «cobra molt més sentit ara amb la posada en marxa del programa de recuperació verda o Green New Deal i les inversions contemplades amb els fons Next Generation EU».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari