José Martí destaca la inversió de 15.120 euros per a la millora de la senyalització de l'itinerari del Camí del Cid al seu pas per la província de Castelló

José Martí destaca la inversió de 15.120 euros per a la millora de la senyalització de l'itinerari del Camí del Cid al seu pas per la província de Castelló
08/08/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que el Consorci Camí del Cid, del qual forma part la institució provincial, han invertit 15.120 euros en la millora de la senyalització de la ruta al seu pas per la província de Castelló. S’han realitzat 181 intervencions sobre un recorregut de 78 quilòmetres. Cal destacar les escomeses en el traçat per a ciclistes BTT entre els termes de Puebla de Arenoso i Montanejos i l’actualització de la senyalització a Montanejos, localitat en la qual s’ha reforçat per a superar la confusió que generava la confluència de diverses senderes.

Les 181 intervencions realitzades a la província de Castelló formen part de les 2.271 que s’han fet en la campanya 2020/2021 al llarg de tot el Camí del Cid, consistents en marques de pintura, instal·lació de vinils, plaques i distintius, estaques, balises, dates i cartells.

Després d’aquestes actuacions, el Camí està senyalitzat íntegrament. Habitualment, els senyals comencen a deteriorar-se a partir dels huit anys de la seua col·locació, encara que cal tindre en compte que la seua durabilitat depén en molts casos de factors com la climatologia, els accidents o possibles episodis de vandalisme.

El Camí del Cid és un extens itinerari turístic cultural de 1.400 quilòmetres de senderes i 2.000 quilòmetres de carreteres, que travessa Espanya de nord-oest a sud-est i segueix les petjades literàries i històriques de Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador, el famós cavaller medieval del segle XI. Està dividit en rutes temàtiques d’entre 50 i 800 quilòmetres per als viatgers puguen acomodar el viatge als seus dies de vacances.

Constitueixen la columna vertebral de l’itinerari els llocs, paratges i castells que apareixen en el Cantar de mío Cid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari