José Martí destaca que els pressupostos de la Diputació de 2021 destinaran 17,4 milions d'euros als ajuntaments amb el Pla 135 i el nou Pla Reactivem Obres

El president visita obres finançades amb càrrec al Pla 135 a Alcudia de Veo i Aín, on valora el caràcter municipalista dels comptes del pròxim any que ve

José Martí destaca que els pressupostos de la Diputació de 2021 destinaran 17,4 milions d'euros als ajuntaments amb el Pla 135 i el nou Pla Reactivem Obres
07/12/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que en aquests moments de crisi econòmica i social el pressupost de la institució per a 2021 s’ha elaborat «fixant la mirada als ajuntaments», sumant a l’habitual Pla 135 dotat amb 12,4 milions d’euros, el Pla Reactivem Obres de nova creació, que compta amb una consignació addicional de 5 milions d’euros. Com en exercicis anteriors, el Pla 135 es podrà destinar a obres i despeses corrents, en tant que el Reactivem Obres es dedicarà íntegrament a inversions. Així ho ha manifestat Martí en el transcurs de la visita que ha realitzat hui a les localitats d’Alcudia de Veo i Aín, al costat del diputat de Concertació, Ximo Huguet, on han vist diferents obres impulsades amb càrrec al Pla 135 i ha repassat amb els primers edils assumptes d’interés per a les seues poblacions.

El president ha explicat que «si sempre ha sigut necessari posar el focus als pobles d’interior, amb més raó cal fer-ho en aquests instants en els quals arran de la crisi covid s’està registrant un increment del nombre de visitants que arriben buscant espais amplis en els quals la naturalesa s’expresse en tot el seu esplendor, circumstància que aguditza més la necessitat de millorar les infraestructures municipals i els serveis que es presten a la ciutadania».

Alcudia de Veo

En el terme d’Alcudia de Veo, José Martí ha visitat dues obres del Pla 135 de 2019 que han suposat una inversió conjunta de 65.899 euros: el condicionament de la zona d’oci en la pedania de Veo i l’adequació del camí de la Font de Sant Pere en el terme d’Alcudia de Veo. Durant el recorregut ha estat acompanyat per l’alcaldessa, María Eugenia Villar, qui ha explicat que en l’actuació de Veo s’ha substituït tot el taulell de la piscina perquè es trobava molt deteriorat i s’ha arreglat la zona de la depuradora on les branques d’uns arbres estaven creant importants desperfectes. Respecte a l’obra del camí que va a la font, s’ha refet el pis «que estava pràcticament destrossat», posant un nou paviment de formigó acolorit per a mimetitzar-ho amb l’entorn. Segons ha explicat, es tractava d’una actuació necessària per tractar-se d’una zona molt transitada per la qual discorre una romeria.

Aín

Pel que respecta a Aín, el president ha visitat al costat de l’alcalde, Javier Sorribes, tres obres realitzades també amb càrrec al Pla 135 de 2019, que han suposat una inversió global de 60.900 euros: millora del magatzem del poliesportiu, adequació tèrmica de l’edifici multiusos i eficiència energètica de la casa consistorial.

L’alcalde ha valorat molt positivament la visita del president, al qual ha plantejat la necessitat d’accedir a la subvenció de la Diputació per a l’obertura d’una botiga multiservei que permeta cobrir les necessitats de les persones que resideixen en la localitat i que genere ingressos a través dels senderistes i turistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari