José Martí assegura en la Conferència de Gredos que Europa suposa una oportunitat per al món rural

El president de la Diputació signa la Declaració per l’Emprenedoria i la Innovació per a la Repoblació Rural i Territorial i destaca que els pobles necessiten una bona connectivitat digital per a afavorir l’emprenedoria

José Martí assegura en la Conferència de Gredos que Europa suposa una oportunitat per al món rural
17/01/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha signat hui la Declaració de Gredos per l’Emprenedoria i la Innovació per a la Repoblació Rural i Territorial, entre els objectius de la qual està la consecució de la cohesió social, la vertebració territorial i l’obtenció d’un bon model per a la convivència en el conjunt d’Espanya. Ha sigut en el transcurs de la Conferència de Diputacions, Comunitats Autònomes i Administració General de l’Estat que s’ha celebrat en l’avilés parador de Gredos, on entre altres autoritats, ha estat present el president de la Junta de Castilla y León, Alfonso Fernández Mañueco.

Una vegada rubricat el document, Martí ha incidit en la idea que “Europa suposa una oportunitat per al medi rural”. Es refereix a l’existència de projectes europeus “molt lligats a les startups i a les idees de la innovació i l’emprenedoria, per les quals també hem d’apostar als pobles”.

El president ha fet referència a una de les principals conclusions de la Conferència: la necessitat de “canviar el punt de vista per a parlar de l’orgull rural, de la sort que suposa viure als pobles”.

Quant a les administracions, Martí ha posat de manifest que “és imprescindible que totes (UE, Govern d’Espanya, comunitats autònomes, diputacions, mancomunitats i ajuntaments) treballen de manera coordinada per a il·luminar projectes europeus capaços de generar riquesa”.

La Declaració de Gredos concedeix una importància cabdal a la connectivitat física i digital, per això considera necessària l’adopció de mesures que ajuden al fet que en tots els pobles hi haja una connexió de qualitat a internet i al foment de xarxes adequades de transport que garantisquen la mobilitat de totes les persones que viuen en el medi rural.

Respecte a la connectivitat digital, Martí ha recalcat que “als pobles no sols es necessita internet per a l’entreteniment, també per a l’emprenedoria, perquè hi haja empreses que des de la innovació, comencen a treballar o decidisquen instal·lar-se en el medi rural”.

L’acord de Gredos insta a la realització de polítiques que afavorisquen l’emprenedoria verda, social i tecnològic en l’àmbit rural, la digitalització del seu sector agroalimentari i forestal, i la industrialització 4.0″.

Respecte a les corporacions locals, el document aprovat en el parador de Gredos reclama una simplificació normativa que facilite la gestió administrativa dels xicotets municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari