José Martí participa en la constitució de la comissió del Fons de Cooperació de la Comunitat Valenciana que dissenyarà els criteris de nou sistema de finançament local

Es tracta d’un òrgan en el qual la Diputació de Castelló defensarà la necessitat d’introduir factors de discriminació positiva a favor dels pobles en risc de despoblació

José Martí participa en la constitució de la comissió del Fons de Cooperació de la Comunitat Valenciana que dissenyarà els criteris de nou sistema de finançament local
29/12/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, han participat en la constitució de la comissió de col·laboració i coordinació del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Ha sigut en el transcurs d’una trobada telemàtica en el qual han pres part el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, el director general d’Administració Local, Toni Such, i representants de la Diputació de València i de la Federació Valenciana de Municipis de Municipis i Províncies. La Diputació d’Alacant ha declinat la invitació.

Segons ha explicat José Martí, es tracta de «un pas molt important» per al desenvolupament de la Llei 5/2001, de 5 de novembre, de la Generalitat Valenciana, reguladora del Fons de Cooperació Municipal de Municipis i Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana i per a la construcció d’un nou sistema de finançament per als ajuntaments, que funcionarà amb rang de llei. És l’òrgan en el qual es dirimiran les qüestions tècniques prèvies a la seua posada en marxa.

El president assenyala que «continuem avançant cap a un model més racional i eficaç, que també aposta per autonomia dels ajuntaments, reconeixent la seua majoria d’edat».

En aquest sentit, destaca que «estem satisfets perquè donem resposta a una vella aspiració del municipalisme de la província de Castelló, encaminada a garantir la suficiència de recursos incondicionats perquè les alcaldesses, els alcaldes i les corporacions locals estiguen en disposició de realitzar la gestió més eficaç possible».

Martí ha anunciat que en el si de la nova comissió defensarà «la necessitat d’introduir criteris de discriminació positiva cap als municipis d’interior en risc de despoblació».

El calendari

Per part seua, el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, ha explicat que durant el primer semestre de 2022 es consensuaran en la comissió els criteris pels quals es regirà el finançament dels municipis de la Comunitat Valenciana, que posteriorment s’elevaran al ple del Consell de la Generalitat per a la seua aprovació definitiva.

En aquests moments es treballa amb la previsió que el nou reglament puga entrar en funcionament en 2023, una vegada culminat tot el tràmit administratiu. «Mentrestant, en 2022 els criteris que s’aplicaran seran els mateixos de 2021, i conforme a ells es repartiran els 40 milions del Fons de Cooperació Local, els 4,5 milions d’euros del Fons de Cooperació Local de Municipis Turístics i els 4 milions d’euros del Fons contra la Despoblació».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari