José Martí assenyala que la desinfecció de ciutats i pobles és una prioritat i anima als ajuntaments a mantindre-la en el futur

El president de la Diputació fa una crida als ajuntaments perquè controlen que es respecta la distància social de seguretat en els mercats municipals que es reinicien el 30 d’abril

José Martí assenyala que la desinfecció de ciutats i pobles és una prioritat i anima als ajuntaments a mantindre-la en el futur
28/04/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, adverteix que els treballs de desinfecció passen a ser una prioritat inexcusable i que els ajuntaments han d’incorporar aquesta tasca al seu catàleg de serveis. És una de les principals conclusions exposades en el transcurs de la reunió telemàtica que ha celebrat hui la consellera de Justícia, Interior i Administració, Pública, Gabriela Bravo, amb els presidents de les tres diputacions de la Comunitat i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a fer un seguiment del Pla de Suport Municipal i analitzar l’impacte de la crisi de la COVID-19 en l’àmbit de l’Administració local. Martí ha sigut molt taxatiu en assenyalar que “els treballs de desinfecció han vingut per a quedar-se i aquest és un aspecte en el qual no caben relaxacions de cap mena”.

Ha sigut una reunió que Martí ha qualificat de “molt important” en la qual també s’ha posat de manifest que els ajuntaments i els seus policies locals han de controlar els accessos i el compliment de les mesures de distància social de seguretat en els mercats ambulants municipals que es tornaran a celebrar a partir del dia 30 d’abril. “Guardar aquesta distància de seguretat resulta imprescindible per a no fer passos cap endarrere, alguna cosa que concerneix tant els venedors com als usuaris”.

En la trobada també s’ha abordat la situació que es viurà el cap de setmana, que serà el primer en el qual es permetrà a la població fer esport i passejar a l’aire lliure.

El president de la Diputació de Castelló considera “molt encertada” la celebració de reunions com la mantinguda en el dia de hui “perquè és fonamental que tots conjuminem forces i remem en la mateixa direcció a l’hora d’adoptar mesures per a superar els efectes de la pandèmia i de les seues conseqüències laborals, socials i econòmiques”.

Durant la reunió la consellera Bravo ha informat que 57 xicotets ajuntaments de la província de Castelló han realitzat algun tipus de petició al Pla de Suport Municipal, dels quals la major part, el 75%, té menys de mil habitants. El 87% d’aqueixes sol·licituds correspon a pobles amb menys de 5.000 habitants. Es tracta peticions de material sanitari, desinfecció o transport d’aliments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari