La Diputació aprovarà el dimarts en ple una proposta de l'equip de govern per a instar el desbloqueig en la renovació d'òrgans constitucionals

La Diputació aprovarà el dimarts en ple una proposta de l'equip de govern per a instar el desbloqueig en la renovació d'òrgans constitucionals
15/10/2020 -

La Diputació de Castelló aprovarà el dimarts en sessió plenària una proposta de l’equip de govern per a instar el desbloqueig en la renovació d’òrgans constitucionals. Aquesta proposta, impulsada per una moció de PSPV i Compromís, se sumarà a la ratificació de tres noves declaracions institucionals, a les quals s’han unit totes les formacions polítiques després de la Junta de Portaveus celebrada hui en el Palau Provincial.

L’equip de govern, en la seua proposta per a instar el desbloqueig d’òrgans constitucionals, recull la “preocupació” de la Diputació de Castelló “pel bloqueig en la renovació de de òrgans constitucionals bàsics de l’Estat”, reclamant en aquest sentit “la seua immediata renovació”.

En aquesta línia, la Diputació Provincial insta a totes les forces polítiques a “deixar d’usar la Constitució i les institucions de l’Estat com a arma de confrontació política i a no patrimonialitzar les institucions i els símbols que han de representar al conjunt de la ciutadania”.

La moció de l’equip de govern destaca en la seua part dispositiva que “ningú és amo de la Constitució, ni dels símbols, ni de les institucions o òrgans constitucionals, i molt menys del concepte d’Espanya”. Per això, es deixa patent que “sorprén i preocupa la utilització partidista que determinades forces polítiques fan últimament”.

En aquest sentit, s’incideix en què l’actual bloqueig i paràlisi de les institucions “posa en perill la credibilitat de l’estat de dret davant d’altres institucions, fonamentalment la Unió Europea, la qual cosa pot condicionar l’arribada de fons europeus per a la reconstrucció de l’economia”.

Tres declaracions institucionals

D’altra banda, la Junta de Portaveus ha ratificat tres noves declaracions institucionals per al ple ordinari del mes d’octubre, que se celebrarà el dimarts dia 20. D’una banda, una proposta per a garantir la competitivitat del sector citrícola, instant entre altres aspectes al Ministeri d’Agricultura, pesca i Alimentació a exigir que les mercaderies importades complisquen amb la normativa europea, augmentar el nombre d’inspeccions i exigir el tractament en fred per a la conservació de la fruita durant el transport.

D’altra banda, amb motiu del Dia Internacional de la Xiqueta, es reconeix fonamentalment el paper essencial de les xiquetes com a futurs agents de canvi, defensant la seua visibilització i emponderament com a estratègia per al canvi social, econòmic i cultural necessari per a la construcció d’un futur en igualtat.

Respecte a la tercera de les declaracions institucionals, la del Dia Internacional de les Dones Rurals, la Diputació Provincial reconeix el paper essencial de les dones per a assentar la població i lluitar contra l’envelliment dels nostres pobles, a més reafirmar-se en el seu compromís amb la inclusió de la perspectiva de gènere en totes les polítiques locals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari