La Diputació i les confraries de pescadors de Castelló s'uneixen contra els plàstics en la mar amb una campanya per a fomentar la reutilització

Totes dues parts impulsaran la iniciativa ‘Terra Neta-Mar Transparent’, que comptarà amb una assignació provincial de 20.000 euros

La Diputació i les confraries de pescadors de Castelló s'uneixen contra els plàstics en la mar amb una campanya per a fomentar la reutilització
18/12/2021 -

La Diputació de Castelló i la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló (Fedcopesca) han subscrit un conveni de col·laboració pel qual totes dues parts es comprometen a fomentar la recollida de plàstics en la mar i la conscienciació sobre el reciclat. Per a això, les confraries llançaran la campanya ‘Terra Neta-Mar Transparent’, que comptarà amb una partida de 20.000 euros de la institució provincial.

Amb aquesta aportació, la Diputació dona suport a la llarga trajectòria de planificació i acció dels pescadors de Castelló per a contribuir al fet que la ciutadania gaudisca d’una mar neta i sana. Fins al moment són huit els anys en què les barques de pescadors, a part de pescar, també es dediquen a extraure residus plàstics del Mediterrani. “Ens sembla una iniciativa molt digna que paga la pena secundar, més encara tenint en compte la nostra fixació per avançar en els terrenys de la sostenibilitat i la millora del medi ambient”, ha destacat el president, José Martí. “Per a la Diputació és primordial minimitzar l’impacte d’aquests residus a la nostra província perquè volem una mar transparent perquè treballadors, ciutadans i turistes puguen gaudir d’ella com es mereixen”.

En el conveni acordat i signat aquesta mateixa setmana per José Martí i el president de la Federació, Sergio Albiol, s’explicita que, al costat de l’eliminació de residus, també es fomentarà la reutilització i reciclatge dels plàstics. A l’acte va acudir també, com a responsable provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, i representants de totes les confraries de les província integrades en la federació provincial.

En el seu cas, Garcia ha reivindicat el treball que porta realitzant des de fa anys la Confraria de Pescadors “cuidant la mar Mediterrània i visibilitzant la necessitat que allò que fem malament en la terra repercuteix en les nostres mars”.

El president de Fedcopesca, Sergio Albiol, ha agraït a la Diputació la signatura d’aquest conveni i ha explicat que és de vital importància “conscienciar la societat per a tindre una terra i una mar neta que ens permeta pescar peix i no plàstics o residus”.

EL CONTINGUT DEL CONVENI

Mitjançant l’ajuda de 20.000 euros es realitzaran actuacions de foment de recollida de residus plàstics en la mar i reutilització. En concret, s’efectuarà un espot publicitari de 30 segons de duració en el qual s’explica al públic diverses accions per a evitar residus en la mar, a més de marxandatge de gorres i motxilles que fomenten la conscienciació de residus entre els mariners amb embarcacions d’arrossegament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari