Marco explica en la Marjaleria el procediment urbanístic per a la legalització d'habitatges amb els canvis de la LOTUP i el Pla General

La candidata socialista i la consellera de Vertebració del Territori exposen els canvis normatius als residents en la zona

Marco explica en la Marjaleria el procediment urbanístic per a la legalització d'habitatges amb els canvis de la LOTUP i el Pla General
13/05/2019 -

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha exposat als veïns de la Marjaleria les alternatives urbanístiques per a la regularització dels habitatges construïts en sòl no urbanitzable abans de 2014. En l’acte, celebrat en l’Associació de Veïns de la Marjaleria, ha participat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el regidor d’Ordenació del Territori i candidat, Rafa Simó. “Hem plantejat propostes reals i assenyades, que poden servir per a reordenar la zona, enfront de les falses promeses dels quals no van fer res per a solucionar el problema”, ha expressat Marco.

María José Salvador ha explicat les possibilitats que permet la Llei d’Ordenació del Territori, Paisatge i Urbanisme (LOTUP) per a la regularització dels habitatges a través de la minimització d’impacte territorial. Amb la reforma de la LOTUP que va entrar en vigor al febrer i el Pla General en vies d’aprovació es legalitzarà la majoria dels habitatges de la zona. En la reunió s’ha remarcat que aquesta actuació és possible, a pesar que el sòl estiga classificat com no urbanitzable, i s’ha indicat que el procés d’urbanització especial pot desenvolupar-se en fases.

Amb la fórmula defensada pel PSPV, els propietaris quedarien exonerats de determinats costos per a la implantació de serveis urbanístics, la qual cosa en el cas de ser considerat urbanitzable no seria possible. La llei estableix que el projecte d’urbanització a aprovar només inclourà les obres d’urbanització estrictament imprescindibles per a atendre les necessitats residencials existents. Seria el cas de les fosses sèptiques estanques, que podrien agrupar-se per habitatges, i espais per a la recollida de fems, principalment. Uns costos notablement inferiors als que s’afrontarien en el cas de desenvolupar-se en un sòl urbanitzable.

L’altra alternativa que ofereix la LOTUP és a través de llicències individuals de legalització. Es tracta d’una solució excepcional en la qual propietaris poden demanar a l’Ajuntament que, a través d’un acord plenari, establisca les condicions edificatòries a les quals hauria d’ajustar-se la llicència de legalització de la construcció. En tots dos casos, l’única limitació que ofereixen aquests procediments de minimització és que no podran realitzar-se en els habitatges obres d’ampliació de l’edificabilitat, però sí obres de reforma interior, millora i conservació, o d’execució d’elements auxiliars, sempre que això no supose augmentar l’edificació.

En el transcurs de la reunió, també s’han posat en valor les actuacions realitzades en la Marjaleria des de l’Ajuntament en aquests quatre anys, que han suposat unes inversions de 9 milions d’euros. En aquest mandat s’han prioritzat les actuacions antiinundació i la pròxima s’abordarà l’adequació de camins importants, com la Fileta, Mota, l’Obra, Donació i En Trilles. Entre les infraestructures ja realitzades destaquen el clavegueram de la Primera Travessera, els alleujaments de les séquies la Plana, l’Obra i la Ratlla, la remodelació del camí la Plana, l’asfaltat del camí Serradal i l’enllumenat i asfaltat de 12 entradors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari