Marta Barrachina crea la primera àrea de Pesca de la Diputació de Castelló

L’àrea estarà dirigida pel vicepresident de la institució i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez

Marta Barrachina crea la primera àrea de Pesca de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló comptarà, per primera vegada en la seua història, amb una àrea de Pesca. La nova presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, ha anunciat aquesta novetat que, destaca, té com a objectiu defensar i alçar la veu d'”un sector clau a la província”.

Barrachina ha mantingut hui una primera reunió amb el qual serà precisament qui s’encarregue de gestionar aquesta àrea, el vicepresident de la Diputació i diputat Andrés Martínez, un dels alcaldes ‘populars’ històrics a la província i al capdavant de l’Ajuntament de Peníscola des de fa més de 20 anys.

“La pesca és crucial a la província i és necessari que en la Diputació hi haja una àrea específica que defense la pesca i que alce la veu davant la resta d’Administracions, perquè els pescadors necessiten un interlocutor que parle el mateix llenguatge que ells“, ha explicat la presidenta.

Primeres accions

Segons ha indicat la Diputació, durant la trobada s’han posat sobre la taula les principals reivindicacions del sector pesquer a la província “i que traslladarem a les administracions competents perquè el nostre sector pesquer continue tenint les màximes oportunitats i siguen respectats”, en paraules de Barrachina.

Així, dins de les demandes que el sector ha traslladat a la institució provincial, destaquen la possibilitat de treballar un mínim de 180 dies a l’any per a aconseguir que l’empresa siga econòmicament solvent, així com aconseguir que els mariners puguen tindre opcions de cotitzar i tindre assegurat la desocupació. Instar l’Administració perquè efectue el pagament de les vedes també és una altra de les reivindicacions del sector “i des de la Diputació de Castelló anirem de bracet amb els pescadors perquè aqueixes reivindicacions siguen més efectives”, ha afegit Marta Barrachina.

A més d’això, l’àrea de Pesca en la Diputació Provincial de Castelló treballarà per posar solució a les pèrdues de caladors, els costos de combustibles, així com per a impulsar la creació de línies d’FP Dual de Pesca i creació de l’Observatori per a la Investigació i el Desenvolupament de la Pesca.

“Hem de dedicar una atenció monogràfica a la pesca des de la Diputació perquè és un sector estratègic a la nostra província, una activitat fonamental en els municipis costaners de Castelló i també símbol de la nostra gastronomia i font de salut”, ha subratllat la líder de la institució provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari