Martí es marca l'objectiu de sumar nous patrocinadors per a impulsar la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa

Martí es marca l'objectiu de sumar nous patrocinadors per a impulsar la rehabilitació de Sant Joan de Penyagolosa
01/11/2020 -

La Diputació de Castelló ha assumit el paper de recerca de nous mecenes per a impulsar de forma decidida el projecte de rehabilitació de l’emblemàtic santuari de Sant Joan de Penyagolosa, a Vistabella. Mostra d’això ha estat la petició a Iberdrola perquè la companyia elèctrica col·labore en fer arribar la llum al recinte històric.

El president de la institució, José Martí, li ho ha fet arribar a l’empresa en una reunió amb el delegat institucional d’Iberdrola a la Comunitat Valenciana, Ibán Molina, i el cap de zona a la província de Castelló, José Miguel Martínez, els quals s’han obert a fer arribar el projecte a la Fundació Iberdrola.

“No només es tracta de restaurar Sant Joan i prou, sinó també de dotar-lo dels millors serveis públics i telecomunicacions”, ha explicat Martí, qui també ha remarcat que l’arribada de la instal·lació elèctrica al paratge de Sant Joan de Penyagolosa seria una fita històrica, ja que fins al moment del tancament de l’hostatgeria s’utilitzaven generadors mòbils d’electricitat.

Martí veu amb bons ulls la incorporació de noves entitats al projecte, que fins ara ja suma el suport de la Diputació, la Generalitat, el Bisbat i l’Ajuntament de Vistabella, “perquè parlem d’un projecte de que transcendeix l’interés provincial i autonòmic, ja que es tracta d’un espai molt estimat i amb una forta càrrega sentimental i identitària per a Castelló i els límits amb Terol”.

“Quantes més mans sumem més prompte podrem donar-li l’últim impuls al projecte de recuperació del santuari, que s’ha de convertir de nou en un lloc ple de vida i un motor econòmic per a la zona”, ha assegurat el president. Cal destacar que des del tancament de les instal·lacions des de Vistabella s’ha constatat un descens considerable de l’arribada de visitants i també en les vendes en els comerços locals. “Hem d’estar ací, per Vistabella, per la comarca i per la nostra pròpia història”.

El compromís de la Diputació de Castelló amb Sant Joan de Penyagolosa es vorà materialitzat en els pressupostos provincials de 2021, els quals inclouran una partida específica per a començar els treballs al llarg del pròxim any.

APOSTA PER LES ELECTROLINERES

A banda del santuari de Penyagolosa, el president Martí també ha tractat amb Iberdrola altres aspectes com l’aposta de la Diputació per la instal·lació d’electrolineres al llarg del territori. Només en 2020 s’han destinat 280.000 euros per a construir una xarxa de 20 punts de recàrrega elèctrica. A més també s’ha parlat de les instal·lacions que la companyia disposa a la província i sobre els plans de futur de l’empresa perquè la generació de tota l’energia siga a través de recursos nets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari