Martí: "Amb les sis cimeres d'alcaldes pretenem enfortir la línia directa amb el territori en els temps de la Covid"

El president visita obres del pla 135 en les localitats de Teresa, el Toro i Bejís, que suposen una inversió global de 176.224 euros

Martí: "Amb les sis cimeres d'alcaldes pretenem enfortir la línia directa amb el territori en els temps de la Covid"
30/09/2020 -

El president de la Diputació, José Martí, ha explicat que les sis cimeres d’alcaldes que se celebraran entre el 7 d’octubre i el 6 de novembre a Catí, Sant Mateu, Moncofa, Borriol l’Alcora i Altura responen a la voluntat de l’equip de govern de la Diputació del canvi de “continuar sent present en el territori, mantenint la línia directa amb les alcaldesses i els alcaldes, escoltant-los, perquè són els qui coneixen el terreny i lluiten en primera línia per a millorar el benestar de les seues ciutadanes i ciutadans”. Un contacte que es manté amb un nou format, en sessions més reduïdes, per les restriccions que imposa la pandèmia, observant totes les mesures de seguretat que estableixen els protocols sanitaris i “mantenint l’esperit municipalista que presideix totes les nostres actuacions des que fa un any vam accedir al govern de la nova Diputació”.

Són paraules de José Martí pronunciades al final del desplaçament que li ha portat en el dia de hui fins als municipis de Teresa, El Toro i Bejís, a la comarca de l’Alt Palància, per a visitar al costat del diputat provincial de Cooperació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, obres del Pla 135 finançades per la Diputació, que en aquestes tres poblacions suposen una inversió conjunta de 176.224 euros.

L’actuació supervisada en Teresa, al costat de l’alcalde, Ernesto Pérez, ha sigut la primera fase de les obres d’ampliació de l’edifici municipal que antigament albergava les cases dels mestres, ja en desús . S’ha realitzat amb càrrec al Pla 135 de 2019 i ha suposat una inversió de 40.900 euros, amb la qual s’ha cobert el pati de l’edifici. Amb els plans 135 dels pròxims anys s’aniran desenvolupant les següents fases fins a aconseguir l’objectiu de construir uns habitatges tutelats amb capacitat per a 10 persones majors. Es tracta d’un projecte amb el qual es pretén fixar població al territori, prolongant el període de permanència de les persones d’edat avançada i mantenint el vincule amb la localitat de les generacions més joves .

Pel que respecta al municipi de El Toro, Martí i Huguet, al costat de l’alcalde, Alberto Lázaro, han pogut contemplar els treballs realitzats al carrer de la Verge dels Desemparats, en la zona d’expansió, per a renovar les canalitzacions i el paviment, eliminant les filtracions d’aigua que es registraven a les cases de la zona. És una actuació amb càrrec al Pla 135 de 2019 en la qual encara s’estan fent tasques d’asfaltat, el pressupost del qual és de 80.900 euros.

L’estada en l’Alt Palància ha conclòs a Bejís, visitant al costat de l’alcaldessa, María José Madrid, les obres de reparació de la plaça de l’ajuntament i les millores escomeses en l’en cementeri i en els seus camins d’accés, actuacions que han suposat una inversió de global de 54.424 euros amb càrrec al Pla 135 de 2019. Aquest import ha permés renovar el ferm de la plaça, les voreres de la qual es trobaven molt deteriorades pel creixement de les arrels del cedre monumental que presideix aquesta via pública, i incrementar el nombre de nínxols de la necròpoli municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari