Martí defensa l'existència de les diputacions per a descentralitzar l'administració i treballar de la mà amb els municipis

Martí defensa l'existència de les diputacions per a descentralitzar l'administració i treballar de la mà amb els municipis
27/05/2022 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha defensat hui l’existència de les diputacions «perquè és necessari el treball d’una institució pública pròxima a la ciutadania que, malgrat complir ja 200 anys, ha demostrat que és un element clau per a la vertebració del territori».

Per a Martí, que ha clausurat hui el Congrés del Bicentenari que s’ha celebrat en el Saló de Recepcions de del Palau Provincial del 24 al 27 de maig, ha insistit que les diputacions «són una eina important per a continuar avançant en la descentralització i reforçar el seu vincle amb els municipis».

En aquest sentit, ha recalcat que “cal superar eixa visió d’una diputació enfrontada als territoris com una imposició del poder central», per la qual cosa considera que «tenim una magnífica ocasió per a bolcar-nos als ajuntaments, apostar per la seua majoria d’edat i que siga els municipis plenament capaços per a triar el seu camí, reforçant així la vertebració del territori».

Per a José Martí, el treball de les diputacions no està renyit amb les comarques ni les mancomunitats, «perquè tots junts treballem pels nostres municipis i per donar serveis a la ciutadania». Per a concloure, ha remarcat que «val la pena lluitar per tot això i, especialment, per fer front al repte demogràfic, i la presència de les diputacions en aquest sentit em sembla essencial».

El Congrés del Bicentenari, que va començar el dimarts amb la presentació del llibre “Ajuntament d’ajuntaments. Els orígens de la Diputació Provincial de Castelló 1812-1823”, dels autors Manuel Chust i José Antonio Pérez, ha conclòs hui amb les xarrades de Carmen Calvo, exvicepresidenta del Govern d’Espanya i diputada en el Congrés, i Manuel Zafra, catedràtic de la Universitat de Granada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari