Martí destaca els 18,6 milions d'euros del pla d'ajudes de la Generalitat per a petites empreses i autònoms de la província

La institución provincial aportará 4,1 millones de euros del total previsto para las comarcas castellonenses

Martí destaca els 18,6 milions d'euros del pla d'ajudes de la Generalitat per a petites empreses i autònoms de la província
22/01/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat hui “el suport decidit” de la institució provincial a la Generalitat per impulsar un pla de “ajudes parèntesis” per a pimes i autònoms que, dins del Pla Resisteix, contempla 160 milions d’euros destinats als sectors de la Comunitat Valenciana que estan resultant més perjudicats a nivel econòmic per les restriccions que implica la pandèmia de la Covid-19.

Martí, reunit aquest matí en el Palau de la Generalitat amb el president Ximo Puig i els representants de les diputacions de València i Alacant, a més dels alcaldes de Castelló, València, Alacant i Elx, ha posat en valor que la Generalitat haja augmentat en 40 milions el pla, passant dels 120 inicials als 160 definitius, dels quals 18,63 milions correspondran, segons els estudis realitzats, a la província de Castelló. D’aquesta quantitat, segons ha destacat José Martí, més de 4,1 milions d’euros seran aportats per la Diputació, “des d’on confiem que tot es faça de la manera més àgil possible perquè els ajuntaments puguen fer arribar l’ajuda amb rapidesa”.

Martí ha ressaltat que la corporació provincial castellonenca ja tenia una partida definida en els pressupostos per a fer costat a les empreses més perjudicades, per la qual cosa ha recalcat que aquest acord amb la Generalitat “ens permetrà agilitar la seua tramitació”.

El president de la institució provincial castellonenca ha volgut ressaltar que aquesta línia d’ajudes “no és un pas aïllat, sinó que ve dins d’un context d’actuacions de la Generalitat i, cal no oblidar-lo, d’un important escut social del Govern d’Espanya”.

Martí, que ha recordat l’esforç durant tots aquests mesos dels alcaldes i alcaldesses de la província de Castelló i de la resta de la Comunitat Valenciana, ha volgut posar l’accent principalment en la “unitat de les forces polítiques, que és el que ens reclama la societat, perquè hem demostrat que estem junts i que ens recordem dels més afectats de la pandèmia”.

Del total de 160 milions de les “ajudes parèntesis”, la Generalitat portarà 100 milions, mentre que les tres diputacions assumiran 36 i els ajuntaments, 24 milions d’euros. Les ajudes seran gestionades pels consistoris municipals i podran beneficiar a uns 45.000 autònoms i 23.000 empreses, que podran rebre una ajuda directa de 2.000 euros per autònom o microempresa (menys de 10 empleats), que s’incrementarà en 200 euros addicionals per cada empleat al seu càrrec, amb un màxim de 10.000 euros. Segons els estudis de la Generalitat, a les pimes i autònoms de la província de València els correspondran 65, 3 milions, als d’Alacant 65,36 milions i als de de Castelló 18,63.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari