José Martí destaca l'aposta de la Diputació per continuar donant suport a l'ús de la ceràmica urbana

José Martí destaca l'aposta de la Diputació per continuar donant suport a l'ús de la ceràmica urbana
05/12/2020 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat l’aposta de la institució provincial per continuar recolzant a la indústria taulellera de la província, “un dels pilars de la nostra economia i que ha de tindre un pes important en la reconstrucció de la província”.

Són paraules de Martí en l’acte on s’ha donat a conéixer el veredicte del jurat de la quarta edició dels premis d’escultura ‘Ceràmica en Cru’. Enguany, la peça agraciada ha estat ‘H. Innovació ceràmica d’humans per als humans’, de Sergio Martínez, un jove estudiant de la Vall d’Uixó que cursa els estudis de ceràmica artística a l’Escola Superior d’Art i Disseny de Castelló.

Per a Martí, “és important que la Diputació, en la seua aposta decidida per liderar la reactivació de l’economia a la província, estiga al costat de la ceràmica, especialment promocionant el seu ús en el desenvolupament urbà dels municipis, com estem demostrant des que arribem a a el govern provincial al juny de l’any passat”.

Pel que respecta a l’obra guanyadora, està feta de ceràmica i reprodueix una lletra ‘h’, amb la qual ha volgut representar el valor humà de la humilitat. El tribunal, segons ha destacat el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha valorat de forma molt positiva la creativitat i l’originalitat de la peça, així com la qualitat, el valor artístic i el missatge que transmet. En alçar-se vencedor d’aquesta edició, Sergio Martínez rebrà un premi monetari de 3.000 euros.

Com marquen les bases del concurs, ‘H’ es convertirà l’any 2021 en el trofeu dels premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació del producte ceràmic en aplicacions urbanes. A data de hui, es manté la previsió de fer l’entrega del guardó durant la pròxima edició de Cevisama, prevista per al mes de maig, tot i que la seua celebració està a expenses del desenvolupament de la pandèmia de Covid-19.

José Martí i Ximo Huguet, qui han rebut al jove valler en el Palau Provincial per a fer-li el lliurament del diploma acreditatiu en mà, han aprofitat l’ocasió per a reconèixer personalment a Martínez el seu treball i talent “que l’ha portat a bolcar tota la seua creativitat en fer d’una peça ceràmica una vertadera obra d’art”.

El titular de Promoció Ceràmica ha recordat que aquesta edició de 2020 ha estat la del rellançament del concurs, en la qual s’ha apostat per la internacionalització del certamen a través de la promoció fora de les fronteres de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari