Martí destaca la importància de l'emprenedoria per a lluitar contra la despoblació en el lliurament dels premis 'Move Up! Emprén amb èxit'

Martí destaca la importància de l'emprenedoria per a lluitar contra la despoblació en el lliurament dels premis 'Move Up! Emprén amb èxit'
11/11/2022 -

La setena edició del programa Move Up! Emprén amb èxit, impulsat per CEEI Castelló i Diputació de Castelló, ha culminat hui divendres amb l’acte de lliurament de premis en el Saló de Recepcions del Palau Provincial. El primer guardó, dotat amb 3.000 €, ha correspost a Gea Secrets, impulsat per Irene Lucas López, qui l’ha rebut al costat de la seua parella, Mai Gorka, de mans de José Luis Vázquez, CEO de Mirada. La iniciativa és un centre d’estètica mòbil concebuda per a oferir serveis de bellesa i benestar als pobles, que tindrà la seua base en la localitat de Figueres.

El segon premi, amb una dotació de 2.000€, ha sigut atorgat a Marcos Gijón Aguilar pel projecte Esveva (Esponges Vegetals Valencianes), destinat a la producció, distribució i venda de productes fets amb fibres vegetals, orientats a la higiene personal i la neteja domèstica, des d’Almedíxer. Marta Zaragozá, CEO de Declarant, ha entregat el guardó a Yaiza Miralles, qui l’ha recollit en nom de Gijón. Finalment, Juan José Montoro, president de SECOT Castelló, ha fet lliurament del tercer guardó -valorat en 1.000€- a Almudena Mateo Antón, de Castelló, pel projecte Panta Rei, consistent en una plataforma web/mòbil per a organitzadors d’esdeveniments, pensada per a millorar la selecció i coordinació dels proveïdors, que en una primera fase servirà per a organitzar esdeveniments corporatius multisensorials.

José Martí: Emprendre en l’àmbit rural

Durant la seua intervenció en l’acte, el president de la Diputació, José Martí, ha realitzat un cant a la importància de l’emprenedoria per al conjunt del territori i, de manera molt especial, en l’àmbit rural. En la seua opinió, «l’existència de persones disposades a emprendre resulta essencial per a lluitar contra la despoblació en els xicotets pobles d’interior». En aquest sentit, ha fet referència a la cogovernança i a la col·laboració entre l’àmbit públic i privat, perquè les bones idees que sorgeixen del territori siguen viables, han de donar-se les condicions que permeten que aquestes puguen dur-se a terme amb èxit. Justament, aquesta és una de les principals prioritats de la Diputació de Castelló: «procurar que els nostres pobles tinguen cada vegada més i millors serveis de diversa índole, amb especial atenció a la connexió d’internet d’alta velocitat». Assegura que «és una matèria en la qual encara queden coses per millorar, però en la qual amb el pas dels anys s’han produït notables avanços».

El CEEI

Per part seua, el president de CEEI Castelló i CEO de Cuatroochenta, Alfredo Cebrián, ha posat de manifest davant els emprenedors que l’èxit passa per “aprofitar el moment, i la forma en què feu les coses és el que recordareu després, això és l’important”. Cebrián ha animat a “ser conscients de l’interessant que és aquest moment, el dels inicis de cada projecte”.

El director de CEEI Castelló, Justo Vellón, ha dit que els millors actius del programa són l’empenyiment, la il·lusió i l'”incansable treball” de les persones emprenedores que participen, i així mateix ha remarcat que “els protagonistes sou vosaltres qui us esforceu per fer realitat els vostres projectes: enhorabona per tindre un somni i lluitar per ell”. Així mateix, Vellón ha agraït especialment les aportacions de les empreses patrocinadores, Mirada, Blast Off Partners i Pixelcom i la complicitat de la Diputació des dels inicis de ‘Move Up!’, així com el suport de Secot “per la seua ajuda en tutoritzar aquests projectes”.

Pau Ferrando

Finalment, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat el suport de l’ens provincial “al talent emprenedor i les idees de negoci innovadores de les comarques de Castelló” i ha valorat l’impuls d’aquesta iniciativa en l’assentament de projectes de persones joves “que han estat involucrades en tot moment, no sols en la cerca de beneficis econòmics, sinó també en l’economia circular i de proximitat, que els fan créixer com a societat, sempre en el respecte per l’entorn”.

Patrocinadors

En aquesta edició han tornat a participar com a patrocinadors dels premis Declarant, Blast Off Partners, Mirada i Pixel.com. Així mateix, també Secot Castelló ha col·laborat estretament amb el programa. En l’acte, Marta Zaragozá, CEO de Declarant, ha posat l’accent en la necessitat de comptar amb persones més brillants que un mateix en l’empresa i ha llançat un consell als emprenedors participants en el programa: “intenteu envoltar-vos de gent amb la qual vulgueu treballar, amb la qual pugues fer broma, discutir, etcètera”. José Luis Vázquez, CEO i founder de Mirada, ha posat l’accent per la seua part en la importància de “prevaldre la valentia, i estar orgullós de ser emprenedor, que és una figura estigmatitzeu en la nostra societat encara que està destinat a fer-la créixer” i així mateix ha recomanat “prendre perspectiva abans de prendre decisions”.

Dinamisme

Les 25 persones emprenedores participants en aquesta setena edició de la iniciativa han configurat un grup molt dinàmic que des de l’1 de juny, ha completat tres fases de formació en models de negoci i ha aprofundit en àrees com a màrqueting, estratègia, pla de producció, anàlisi de mercat, comunicació, plans d’organització, o finançament. Cal recordar que els 25 participants -13 dones i 12 homes- procedien de 13 localitats de la província (Alcalà de Xivert, Almedíjarr, Benicàssim, Borriana, Castelló Culla, Higueras, Navajas, Nules, Onda, Ribesalbes, Vilafamés i Viver). Els projectes han abastat des de l’educació STEM a l’agricultura ecològica, amb innovacions enfocades a la ramaderia, medi ambient i ecologia, passant per la mobilitat sostenible, l’atenció sanitària a domicili, nanotecnologia, recuperació del món rural, l’ensenyament d’idiomes, l’alimentació artesanal gurmet o fins i tot la literatura i el benestar personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari