Martí destaca la labor desenvolupada per la Generalitat per a situar el repte demogràfic en l'agenda valenciana

Martí destaca la labor desenvolupada per la Generalitat per a situar el repte demogràfic en l'agenda valenciana
31/05/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit hui a la Universitat Jaume I a la inauguració oficial de la I Trobada Nacional de Càtedres i Centres d’Estudis sobre Despoblació organitzat per la càtedra AVANT i la Generalitat Valenciana.

José Martí ha felicitat el President Puig per “haver posat en l’agenda valenciana el problema de la despoblació, haver creat l’Agència Valenciana Antidespoblament i impulsar constantment mesurades per a frenar l’èxode rural”. També ha enaltit “la capacitat del Consell per a situar a la província de Castelló en l’agenda de la Despoblació a Espanya”, circumstància que ha portat al govern central a impulsar la creació d’un Centre d’Innovació Rural a les comarques castellonenques dels Ports i Alt Maestrat”.

El president de la Diputació recorda que “l’adopció de mesures contra la despoblació és una línia estratègica de l’actual equip de govern progressista que conformen PSPV-PSOE i Compromís, perquè considerem que cal fer tot el que siga a la nostra mà perquè les persones disposen de bons serveis en l’àmbit rural i no tinguen la necessitat d’abandonar les seues poblacions d’origen”.

El president també s’ha referit a la important col·laboració que presta en aquesta matèria la Universitat Jaume I, que impulsa al costat de la pròpia Diputació dos programes com Impuls Rural i Talent Rural que busquen el nexe d’unió entre el centre de coneixement que és la universitat i la realització de pràctiques als pobles de la província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari