Martí destaca la necessitat de comptar amb la "saviesa" de la gent del territori per a enfrontar canvis en la gestió forestal

Martí destaca la necessitat de comptar amb la "saviesa" de la gent del territori per a enfrontar canvis en la gestió forestal
27/03/2023 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit a primera hora del matí al Lloc de Comandament Avançat (LCA) instal·lat a Barraques per conéixer de primera mà l’evolució de l’incendi forestal declarat a Villanueva de Viver el passat dijous. Martí ha destacat la necessitat de canviar les polítiques de gestió forestal que s’han dut a terme fins ara i que, aquests canvis, s’afronten comptant amb la “saviesa” de la gent del territori. A més a més, ha assenyalat que la prioritat ara és vetlar per la seguretat de les persones afectades i que treballen en l’incendi de Villanueva de Viver.

Martí ha explicat que, des de les administracions públiques, “hem de ser molt sensibles a totes aquestes situacions perquè són fets d’un profund calat social que mereixen una reflexió”. “Per una banda, estem patint el canvi climàtic, però, sobretot, hem de posar al damunt de la taula qüestions com la despoblació”, ha afegit el president qui ha explicat que els boscos estan “abandonats” i que “caldrà canviar moltes coses de les quals han sigut les polítiques forestals fins ara”.

A aquest respecte, Martí ha reiterat la necessitat de “comptar amb la saviesa del territori, hem de comptar amb la gent que viu en els llocs que s’estan cremant que, a més a més, és un sector de la població que està envellida, i ahí és on hem de posar tots els recursos”.

El president de la Diputació de Castelló també ha fet referència que el cultiu és “fonamental” perquè “les zones cultivades són tallafocs”. “I també és fonamental l’accés, que hi haja pistes que donen entrada a les zones agrícoles i als bombers”, ha afegit.

Martí ha conclòs dient que “treballar en contra de la despoblació també és treballar a favor de la prevenció d’incendis forestals”.

Amb tot, el president de la Diputació de Castelló ha recalcat que aquestes qüestions es plantejaran, però “ara l’important és acabar en aquest incendi, però són qüestions que estan en la societat i nostres des de les administracions públiques hem de ser sensibles a aquestes reflexions”.

Al Lloc de Comandament Avançat també ha acudit el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, els quals, amb el president José Martí, s’han reunit amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari