Martí estudia amb els alcaldes el contingut dels convenis singulars que la Diputació subscriurà amb els pobles afectats per l'incendi de Bejís

Martí estudia amb els alcaldes el contingut dels convenis singulars que la Diputació subscriurà amb els pobles afectats per l'incendi de Bejís
21/09/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, s’ha reunit aquesta vesprada en Teresa amb les alcaldesses i els alcaldes dels municipis de l’Alt Palància afectats per l’incendi que el passat 15 d’agost es va declarar a Bejís, per a transmetre’ls la voluntat del seu equip de govern d’ajudar-los «a assumir les despeses més immediates als quals han tingut o hauran de fer front». És una trobada que «va en la línia de la declaració institucional aprovada per tots els grups en l’últim ple de la Diputació de secundar de manera incondicional a aquests pobles».

Segons ha explicat Martí, «he vingut a escoltar perquè entre tots encertem a l’hora de redactar els convenis singulars que la Diputació subscriurà amb els ajuntaments» perquè en aquests, «a diferència del que ocorre amb les ajudes del Fons de Cooperació, resulta obligatori explicitar el destí dels recursos que la institució provincial aporta per aquesta via».

El president també ha sotmés a la consideració de les alcaldesses i els alcaldes si prefereixen signar els convenis aquest mateix any o fer-ho en 2023. Sobre aquest tema, ha recordat que «els convenis singulars obligatòriament han d’executar-se i justificar-se en un mateix exercici i que les administracions públiques tanquen els anys a efectes comptables amb data de 30 de novembre». Per tant, «estant quasi ja a l’octubre, pot haver-hi un problema de compliment de terminis».

En qualsevol cas, «del que es tracta és de ser eficaços i que les nostres aportacions siguen complementàries als plans que execute la Generalitat i les subvencions que impulse el Govern d’Espanya».

Plans turístics

D’altra banda, la Diputació té la intenció d’activar plans específics per a recuperar l’activitat turística en els municipis afectats a través del Patronat Provincial de Turisme i en coordinació amb l’agència Valenciana de Turisme.

A la reunió celebrada en la vesprada de hui a l’Ajuntament de Teresa estaven convocades i convocats l’alcaldessa d’Altura, Rocío Ibáñez; l’alcalde de Barracas, Antonio Salvador; l’alcaldessa de Bejís, María José Madrid; l’alcalde de Jérica, Jorge Peiró; l’alcaldessa de Viver, Nieves Simón; l’alcalde de Teresa, Ernesto Pérez; l’alcalde de Sacañet, Miguel Gámiz; l’alcalde de Toràs, Carlos Del Río, i l’alcalde de El Toro, Alberto Lázaro, que havia excusat assistència per no poder assistir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari