Martí: "És una gran notícia signar el conveni per a la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa"

El presidente de la Diputación de Castellón ha explicado que lo financiarán la administración pública y la Generalitat Valenciana al 50%

Martí: "És una gran notícia signar el conveni per a la recuperació de Sant Joan de Penyagolosa"
10/06/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, considera “una gran notícia” que demà se signe a Sant Joan de Penyagolosa el conveni per a la recuperació i rehabilitació del santuari, que suposarà una inversió conjunta estimada del voltant de 4 milions d’euros de la institució provincial i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. El document que totes dues entitats subscriuran amb la Diòcesi de Segorbe-Castelló permetrà recuperar aquest conjunt patrimonial tancat al públic en els últims anys per la deterioració que presenten els seus edificis. En l’acte oficial de la signatura participaran el mateix José Martí, el conseller Vicent Marzá i el bisbe Casimiro López

En paraules de Martí “estem davant un dels reptes fonamentals d’aquesta legislatura, que tant la Diputació com la Generalitat Valenciana s’han proposat portar a bon port per la importància d’aquest enclavament religiós, cultural i mític”.

El president assenyala que “apostar per Penyagolosa és apostar per la recuperació del nostre passat i per la conquesta del futur de la província de Castelló”. En aquest sentit, assegura que “és clarament un projecte de legislatura que es podrà dur a terme per la voluntat i el compromís de dues institucions com la Diputació i la Generalitat, que es donen la mà, juntament amb el bisbat, per a portar avant una iniciativa de marcat interés turístic i cultural i que, a més, ajudarà a dinamitzar i generar economia a la comarca”.

José Martí ha destacat que “estem posant tota la carn a la graella per a tirar avant un projecte ambiciós i complex, que compta amb importants dificultats tècniques, entre les quals destaca el subministrament elèctric”. Un objectiu “en el qual ja estan treballant els serveis tècnics de la Diputació, que estan desenvolupant el projecte per a portar l’electricitat fins al santuari des de la subestació de l’Alforí”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari