Martí inicia demà a Borriana les reunions amb alcaldes per a l'elaboració dels pressupostos de 2022 de la Diputació

El president de la Diputació considera que “ara que ens disposem a a encarar l’eixida de la crisi, escoltar els alcaldes cobra més sentit que mai”

arxiu

Martí inicia demà a Borriana les reunions amb alcaldes per a l'elaboració dels pressupostos de 2022 de la Diputació
20/09/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, iniciarà demà a Borriana la sèrie de sis reunions comarcals de treball en el territori amb alcaldesses i alcaldes, prèvies a l’elaboració dels pressupostos de 2022. Serà a les 19.00 en el Llar Faller, en una trobada al qual estan convocats vint primers edils de la Plana Baixa. També hi haurà representants de l’equip de govern i dels partits de l’oposició.

Està prevista l’assistència de les alcaldesses i alcaldes de Borriana, Vila-real, la Vall d’Uixó, Onda, Aín, L’Alcúdia de Veo, Alfondeguilla, Almenara, les Alqueries, Artana, Betxí, Eslida, La Llosa, La Vilavella, Moncofa, Nules, Ribesalbes, Suera, Tales i Xilxes. A més, seran presents en representació de l’equip de govern Tania Baños, Ximo Huguet, Pau Ferrando i Lluïsa Monferrer; Salvador Aguilella i Elena Vicente-Ruiz pel Partit Popular, i Cristina Fernández per Ciutadans. Les cinc cites restants seran en l’Alt Palància, Plana Alta, Alcalatén-Millars, Els Ports-Alt Maestrat i Baix Maestrat.

José Martí ha manifestat que “fidels a la nostra vocació de proximitat i de voler escoltar, continuem trepitjant el terreny en les diferents comarques, com fem des que prenem possessió en l’estiu de 2019”. Afegeix que “és una cosa que cobra molt més sentit ara si cap, en aquest moment tan important en el qual ens disposem a encarar l’eixida definitiva de la crisi originada per la pandèmia”.

El president ha exposat que “el nostre equip de govern se sent molt còmode en un format d’aquest tipus, que casa amb el reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments i de la seua autonomia municipal”. Segons ha explicat, “concebem la Diputació com una administració local, moderna i àgil, del segle XXI, que es relaciona d’igual a igual amb els ajuntaments, que són les administracions locals per excel·lència”.

Aquestes trobades “resulten de gran utilitat, tal com va quedar de manifest amb l’elaboració dels pressupostos de la Diputació de 2020 i 2021, als quals es van incorporar diferents peticions formulades per les alcaldesses i alcaldes, com la recuperació del Pla d’Ocupació, la possibilitat de destinar més fons del Pla 135 a despeses corrents, que els ajuntaments no hagen de retornar a la Diputació les baixes de les obres d’aquest Pla, que la institució provincial se sume al Fons de Despoblació o que els ajuntaments tinguen major capacitat de decisió a l’hora de definir els serveis locals propis que es financen amb càrrec a l’àrea de Benestar Social de la Diputació.

“Volem”, conclou Martí, “que tot el protagonisme recaiga sobre les alcaldesses i alcaldes, per ser els qui estan sobre el terreny i coneixen millor les necessitats de les persones que resideixen en els seus municipis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari