Martí demana la màxima implicació d'homes i joves en la batalla per a erradicar de la violència masclista

Martí demana la màxima implicació d'homes i joves en la batalla per a erradicar de la violència masclista
25/11/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, considera molt important que «donada la gravetat del problema que ara com ara representa la violència masclista sobre la dona» les institucions donen la màxima difusió a la celebració dels actes que programen cada 25-N «per a lluitar contra aquesta xacra social, en la qual necessitem implicar el conjunt de la societat».

Així ho ha manifestat al final de la lectura de la declaració institucional amb motiu del dia internacional de l’eliminació de violència contra la dona redactada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que ha realitzat en la Plaça de les Aules, en un acte institucional que ha comptat amb el suport de tots els grups amb representació en la institució.

En les seues declaracions, ha introduït dos esments singulars per al col·lectiu masculí i de joves, assenyalant que «necessitem implicar els homes, perquè la violència masclista és un problema que també ens concerneix» i a les noves generacions «perquè la joventut és indispensable per a guanyar aquesta gran batalla de fons que estem lliurant».

El president ha destacat com a «bona notícia» la circumstància que la lluita contra la violència de gènere siga «un dels assumptes de consens entre tots els grups polítics representats en la Diputació».

En el text de la FEMP llegit per Martí s’inclou l’assumpció per part de les diputacions i els ajuntaments de la responsabilitat en el procés d’intervenció amb les víctimes i de defensa el principi de reparació en totes les fases. A més, s’alerta sobre l’augment d’assassinats masclistes i es mostra la preocupació davant la violència vicària i el desemparament que pateixen els orfes i òrfenes. També es demanda la implementació de projectes i programes locals que garantisquen la igualtat de gènere en l’ocupació i el suport a l’esperit empresarial de les dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari