Martí demana posar en valor el patrimoni cultural, natural i rural de l'interior de Castelló per a generar activitat i fixar població

El president incideix en la dualitat mar i muntanya de la província i la bellesa i la història de Peníscola durant la seua intervenció en l’Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya

Martí demana posar en valor el patrimoni cultural, natural i rural de l'interior de Castelló per a generar activitat i fixar població
02/10/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha proclamat aquest matí a Peníscola “la importància de conservar i difondre el nostre patrimoni cultural, natural i rural per a generar activitat econòmica en el territori, fer front al repte demogràfic i fixar població”. En aquest sentit, ha destacat que “no hem de conformar-nos amb la bellesa dels nostres pobles, que la tenen i ens fan sentir molt orgullosos, sinó que hem de ser capaços d’anar més enllà, hem de saber posar-los en valor perquè sorgisquen possibilitats de negoci que permeten que cada vegada siguen més les persones que poden desenvolupar un projecte vital en les diverses comarques de la nostra província”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “és el nostre gran objectiu”, raó per la qual “malgrat el problema que ha suposat la pandèmia, ens estem bolcant amb els nostres pobles per a dotar-los de més recursos a fi que puguen proporcionar més i millors serveis a la ciutadania”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la IX Assemblea de l’Associació Els Pobles Més Bonics d’Espanya, que se celebra a Peníscola, en un discurs en el qual s’ha referit a la “dualitat mar i muntanya” existent a Castelló, en els municipis de la qual, ha destacat, “la bellesa és palmària”. També ha assistit la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz.

El president ha sigut categòric en assenyalar que “la província de Castelló és un paradís que encara està per descobrir per a la resta d’Espanya”, incidint en què “es coneix fonamentalment la nostra costa i les seues platges, però no tant l’interior, que guarda un ric patrimoni cultural i natural, i que tot l’any permet gaudir de la pràctica de l’esport a l’aire lliure en família o entrenant per equips, gràcies a la bondat del seu clima”.

La història de Peníscola

El president també s’ha referit a “la importància turística de la ciutat amfitriona, Peníscola, que va més enllà de les seues belles platges, el castell de les quals va ser la residència del Papa Lluna en el segle XV i el lloc en el qual es va gestar una part molt destacada de l’esdevenir d’occident en l’època”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “el castell del Papa Lluna, propietat de la Diputació de Castelló, guarda moltes claus històriques entre els seus murs”, raó per la qual ha animat als presents en l’Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya a què ho referisquen a la volta als seus llocs d’origen “perquè la nostra fortalesa és un valor a l’alça, una de les nostres joies, que sempre sorprén el viatger i mai defrauda”.

Martí ha finalitzat asseverant que “apostar per Peníscola i per conjunt de la província de Castelló és apostar a cap segur”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari