Martí reivindica a la Diputació com a defensora dels municipis en risc de despoblació en l'accés als fons europeus

Martí reivindica a la Diputació com a defensora dels municipis en risc de despoblació en l'accés als fons europeus
04/03/2021 -

El president José Martí sol·licita que el Govern d’Espanya garantisca que les diputacions provincials, en qualitat d’entitats locals, puguen accedir als Fons Next Generation UE i el reconeixement de la seua capacitat per a presentar, tramitar i gestionar projectes que permeten atraure recursos europeus fins als xicotets pobles d’interior amb el risc de despoblació. És una reivindicació que ha formulat a Castelló en presència de la vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i del President de la Generalitat, Ximo Puig, en l’acte de presentació de l’Estratègia de l’Agència Valenciana antidespoblament, AVANT.

Ha sigut en la seu del govern valencià a la Casa dels Caragols del carrer Major en la capital de la Plana, on Martí ha recordat “la importància d’aquests fons per a una província que poblacionalment té en la corda fluixa a de 97 municipis: 84 en risc de despoblació i 13 més amb menys de 1.000 habitants i pèrdua constant d’habitants”.

Ha assenyalat que “és fonamental que la Diputació de Castelló siga reconeguda com a receptora i gestora dels fons europeus perquè la reconstrucció de la província siga possible i els nostres pobles no queden desemparats”.

Diputació coneixedora del territori

El president ha posat en valor que “coneixem el territori i els seus problemes perquè trepitgem el terreny i parlem amb la gent i les alcaldesses i alcaldes “, afegint que “com a ajuntament d’ajuntaments, volem ser els autèntics valedors dels pobles acuitats per la despoblació”. Un coneixement “ens faculta per a impulsar projectes comarcals capaços de beneficiar a diverses poblacions solucionant els seus problemes”. També ha explicat que “els qui treballem en matèria de despoblació, som conscients que els fons europeus constitueixen una oportunitat sense precedents, que no podem deixar passar. No podem reproduir allò que narrava Berlanga en Bienvenido Mister Marshall quan el cotxe dels americans va passar de llarg sense parar”.

Martí ha donat compte a més de que la Diputació treballa en al voltant de vint manifestacions d’interés per a impulsar projectes de gran importància, entre els quals ha destacat dues: el Pla Director Provincial de l’Aigua i el desenvolupament d’un territori rural intel·ligent vinculat a la connectivitat i les noves tecnologies, a través ‘Connecta *Territori’.

La ministra a la província de Castelló

Finalment, José Martí ha posat en valor la presència a Castelló de la vicepresidenta Ribera en la presentació de l’Estratègia AVANT, “que naix per l’impuls del President Puig”. Ha assenyalat que “amb aquesta visita s’evidencia la importància que el repte demogràfic i la despoblació formen part de l’agenda política d’aquest país i que el Govern d’Espanya pose el focus a la província de Castelló a l’hora d’abordar les solucions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari