Martí subratlla el suport de la ministra d'Indústria a la ceràmica de Castelló com a motor "estratègic" en la recuperació econòmica d'Espanya

Martí subratlla el suport de la ministra d'Indústria a la ceràmica de Castelló com a motor "estratègic" en la recuperació econòmica d'Espanya
22/02/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha valorat “molt positivament” la visita de hui a Castelló de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, amb la qual dóna compliment al compromís adquirit en la passada edició de Cevisama 2020 amb el sector ceràmic, just un mes abans de la declaració de la pandèmia mundial i el confinament total decretat amb el primer Estat d’Alarma. Així ho ha manifestat després de participar en la trobada que s’ha celebrat aquesta vesprada a l’ajuntament de la capital amb la mateixa ministra i l’alcaldessade la capital castellonenca, Amparo Marco.

José Martí ha enaltit en aquest sentit les paraules de la ministra, “conscient sens dubte que “el sector ceràmic tindrà un paper estratègic i protagonista en la recuperació econòmica espanyola”. En aquesta línia, el president de la Diputació ha ressaltat que “el Govern d’Espanya té molt en compte a la província de Castelló i el seu motor econòmic, que en aquesta crisi pandèmica ha mostrat una gran capacitat de resiliència, mantenint i, fins i tot, incrementant un 4,4% els nivells d’exportació d’anys anteriors, fins a aconseguir els 3.000 milions d’euros”.

El president recorda que el sector del taulell i del paviment ceràmic “no sols proporciona prosperitat a la nostra província, sinó que també potencia la marca Castelló, ja que estem parlant d’una indústria innovadora, altament qualificada, que aposta decididament per la inversió en I+d+i i la sostenibilitat, que representa el 2,7% del PIB industrial nacional i que en 2019 comptava amb 21.000 treballadors”. Un sector “modèlic que genera el 9% de l’ocupació provincial i en el qual el 85 dels llocs de treball són fixos”.

José Martí ha destacat la conveniència de la visita de la ministra Maroto a Castelló “perquè puga conéixer de primera mà que un sector tan fort amb el ceràmic té importants preocupacions i reptes que afrontar, com el dels costos energètics”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari