Martí visita Torre la Sal per a mostrar el suport de la Diputació a les reivindicacions de Cabanes

Martí visita Torre la Sal per a mostrar el suport de la Diputació a les reivindicacions de Cabanes
02/06/2021 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat aquesta vesprada al costat de l’alcaldessa de Cabanes, Virgínia Martí, el poblat marítim de Torre la Sal, acte en el qual s’ha reunit amb els veïns i veïnes d’aquest nucli poblacional “per a deixar-los palés el suport que els donem en les seues reivindicacions defensa dels seus habitatges”.

José Martí, acompanyat per la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha subratllat que la Diputació de Castelló “farà, dins del que li permeten les seues competències, tot el que siga necessari per a mitjançar i perquè el diàleg entre les parts siga la principal eina per a buscar una solució que satisfaça a tots i totes”.

Sobre aquest tema, ha recordat que l’equip de govern de la Diputació ha presentat una moció per a debatre en el pròxim ple en la qual s’insta a paralitzar l’expedient de la Direcció General de Costas de recuperació del domini públic del nucli costaner de Torre la Sal.

En el text registrat s’apel·la a la creació una taula de diàleg a tres bandes entre l’Ajuntament de Cabanes, la Direcció General de Costas i els veïns per a abordar la situació del poblat marítim i consolidar els habitatges. A més, se sol·licita a la Direcció General de Costas que facilite als afectats els expedients de les partions dels anys 1975 i 1993 per a verificar la seua tramitació.

El poblat marítim de Torre de la Sal troba el seu origen en el Neolític, com el demostren els vestigis trobats al Prat i a Costamar i ha estat vinculat des de finals del segle XVIII als pescadors i a la mar. La major part de les edificacions actuals daten d’entre els anys 1920 i 1940 i aporten un gran valor a la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari