Marzà: "En el futur Govern de la Generalitat, amb Compromís, el 100% de les aules de dos anys seran gratuïtes"

Marzà: "En el futur Govern de la Generalitat, amb Compromís, el 100% de les aules de dos anys seran gratuïtes"
18/04/2019 -

“L’ensenyament als dos anys és una ferramenta clau per a reduir les desigualtats. A diferència d’altres territoris on no està Compromís, ací, a la ciutat de Castelló, i en el conjunt de les nostres comarques s’ha avançat molt i per al pròxim curs s’ofereixen més de 15.000 les places d’Educació Infantil de dos anys en la xarxa pública. Però encara volem anar més enllà: amb Compromís Infantil 2 anys serà un ensenyament gratuït al País Valencià”. Així ho ha anunciat el número u de Compromís a les Corts per la demarcació de Castelló, Vicent Marzà, en l’assemblea oberta amb Ampes, col·lectius, professionals i entitats de la comunitat educativa de la ciutat en l’IES Penyagolosa de Castelló a la qual han assistit més de 150 persones.

En el debat de propostes, en el qual també han pres la paraula els membres de la candidatura local de Castelló, Marta Beltrán i Francesc Mezquita, el cap de llista a Corts per la demarcació de Castelló, Vicent Marzà ha subratllat que “la diferència en aquests avanços és Compromís, perquè ací portem invertits 51 milions d’euros per a aconseguir aquests avanços en escola en Infantil de dos anys, mentre Sànchez ha anunciat 0 a 3 anys però només ha pressupostat 1,2 milions per a tota Espanya. I ha afegit: “per això, perquè està Compromís, hi ha Xarxa Llibes. Perquè està Compromís, vam afrontar la urgència social que ens trobarem fa quatre anys, i vam augmentar les beques menjador per fer front a les altíssimes taxes de pobresa infantil; vam afrontar la desorbitada taxa d’abandó escolar que lideràvem i que ara està en el nivell més baix de la sèrie històrica; vam afrontar estar a la cua en inversió per alumne i hem augmentat fins a 1.300 euros per alumne a l’any; vam afrontar els acomiadaments de 4.000 professors, amb la contractació de 6.000 i hem passat ací a Castelló d’una ràdio de 30 alumnes per aula a 23″. Per això, ha afegit: “en aquests anys hem posat fre a la urgència, però ara fa falta continuar, per a aconseguir dignificar encara més l’educació pública, amb mesures com el menjador gratis, que aplicarem a més integrada en un projecte educatiu”.

Marzà ha recordat, a més, que només a Castelló hem creat 506 places noves en educació de 2-3 anys, és a dir, un total de 26 unitats noves només a la ciutat, a més d’incrementar el nombre de professors en 149 respecte a l’etapa del PP; activar 26 auxiliars de conversa en Inglés en Educació Primària i dues en Secundària.

Per part seua, el candidat local Francesc Mezquita ha proposat la creació d’una oficina municipal d’Educació que implemente i faça un pas més en el model de ‘ciutat educativa.

ACTE A BORRIOL

Posteriorment, el cap de llista de Compromís s’ha desplaçat a Borriol, on ha participat en un debat de propostes juntament amb els candidats autonòmics Silverio Tena i Belén Bachero.

Allí, Marzà ha garantit que des de l’1 de setembre els joves de Borriol podran realitzar els seus estudis de secundària en el municipi i no hauran de desplaçar-se diàriament fins a la capital.

Els més de cinquanta veïns i veïnes de Borriol que han assistit a l’acte de propostes per a millorar el municipi, han agraït a Marzà les gestions realitzades. “Per a Borriol és molt important que les xiquetes i xiquets del nostre poble que estudien ESO es puguen quedar al poble perquè evitem desplaçaments i guanyem en comoditat i en seguretat”, ha assegurat el candidat de Compromís a l’alcaldia de la localitat, Héctor Ramos.

En l’acte de Borriol també ha intervingut la número 3 de la llista a les Corts per Castelló, Belén Bachero, qui ha centrat la seua intervenció en la necessitat de “prosseguir els avanços en un model territorial que abandone la depredació i l’especulació i brinde noves oportunitats”. Per part seua, l’encara alcalde de Borriol i candidat autonòmic, Silverio Tena, ha posat l’accent en la millora de qualitat de vida: “fa quatre anys teníem corrupció en tots els àmbits, i també a Borriol. Teníem més atur, menys aposta social, menys serveis públics… Hem avançat en transparència, en ocupació, en educació en aposta social, en patrimoni, en inversió empresarial. La ciutadania ha de recordar-ho a l’hora de depositar el vot el 28A”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari