Marzà suma la força i l'experiència dels pobles a la seua candidatura per a “donar un nou impuls a la Generalitat”

Marzà suma la força i l'experiència dels pobles a la seua candidatura per a “donar un nou impuls a la Generalitat”
19/04/2023 -

Compromís en les comarques de Castelló ha registrat hui oficialment davant la Junta Electoral la seua candidatura autonòmica per a les pròximes eleccions, una llista liderada pel portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Vicent Marzà, i que suma actius com la regidora de Feminismes i Memòria Democràtica de Castelló, Verònica Ruiz com a número 2 i a la Vila-realenca Mònica Àlvaro com a número tres. “És una llista potent, motivadora, que cohesiona el territori i que, a més, dona resposta a les necessitats dels municipis, ja que reuneix persones que han estat treballant dia a dia des del municipalisme pels seus pobles i per dotar de més oportunitats als seus ciutadans i ciutadanes”, ha indicat Marzà.

La llista, que es va configurar a través d’un procés de primàries obertes a la ciutadania, suma al portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel com a número 4 i a Quique Castelló, portaveu de Compromís per Almenara, com a número 5. Però a més, la candidatura de Compromís ha reservat espai a persones independents, vinculades a moviments socials vinculats al territori. En aquest sentit, Compromís ha incorporat a la seua llista de les Corts a Cinta Moliner com a número 6. Moliner, veïna de les Coves, és un referent en la defensa d’una transició energètica sostenible i en els moviments socials que presenten alternatives a les grans infraestructures com la MAT i la Magda.

La candidatura triada en les primàries incorpora de set a l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcon; de huit a la portaveu de Compromís per Benicarló, Marta Escudero; de nou a Èlia Roig, portaveu de Compromís Benassal; i de deu el castellonenc Víctor Zahínos.

A aquests 10 primers triats per la ciutadania se sumen persones que en cada col·lectiu estan dinamitzant i treballat en els seus municipis per plantejar propostes de millora de la qualitat de vida i l’estan fent, a més, amb molta força i molta joventut.

«Són persones que se sumen al projecte i que són com a reconeixement a totes les persones joves que estan treballant per construir un futur millor als nostres pobles”, afig Marzà. “En una segona part de la llista se sumen regidors i portaveus que han donat la cara per Compromís en els muncipis. Persones que a més, moltes d’elles tornen a presentar-se i que a partir del 29 seran alcaldes i alcaldesses dels seus municipis”. En aquest sentit, el número 11 l’assumeix l’edil de Betxí Raúl Soria; el 12 la candidata a l’alcaldia de Torreblanca, Miriam Pañella; el número 13 l’edil de Vilafamés Carlos Torlà; el 14 l’edil de Borriol, Maryuri Gutiérrez; el 15 l’alcalde d’Argeleta, Aitor Balfagón; el 16 la portaveu de Compromís per les Alqueries, Betlem Albero; en el lloc 16 la jove de Benicàssim Lydia Ferrando; en el 18 l’edil i candidata de Compromís per Vinaròs, Paula Cerdà; en el 19 l’edil i candidat de Compromís per Cabanes, David Casanova; en el 20 el jove Guillem Montoro; en el 21 l’edil i candidata de Vila-real, Maria Fajardo i en el 22 l’alcalde de Borriol, Hèctor Ramos.

Finalment, ha detallat Marzà, tenim “persones significatives, que no continuen en la seua labor de servei públic que han tingut fins ara com a alcaldes i alcaldesses i diputades i diputats i que, encara que continuen participant en les candidatures dels seus municipis, des de Compromís volem homenatjar i agrair, amb un tancament simbòlic de la llista el temps que ha estat dedicant a les nostres comarques i a la nostra gent”. En aquest sentit, tanquen la candidatura l’exalcaldessa de Vistabella i diputada autonòmica, Belén Bachero, i l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar.

La llista de suplències la configuren nous candidats i candidates de la coalició, Núria Isern de Benicarló; Alicia Paús, de Moró; Jaume Gil, d’Atzeneta; Paula Mateos, de Benicàssim; Noèlia Peirats, de Moncofa, i Manuel Branchadell, d’Albocàsser.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari