Més d'un centenar de pobles de Castelló es beneficien del servei de depuració d'aigües de la Diputació

Més d'un centenar de pobles de Castelló es beneficien del servei de depuració d'aigües de la Diputació
22/03/2021 -

La Diputació de Castelló ha facilitat al llarg de 2020 el servei de tractament d’aigües residuals a més de 67.500 habitants d’un total de 101 municipis de menys de 5.000 veïns. El funcionament continuat de les EDAR que gestiona l’ens supramunicipal durant aquest període ha evitat que s’aboquen més de 4.800 tones de substàncies contaminants al medi.

El diputat de sostenibilitat, Ignasi Garcia, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, ha insistit que l’accés a aigua neta és un dret humà reconegut per les Nacions Unides, recollit també als Objectius de Desenvolupament Sostenible del Mil·lenni i, en aquesta línia, ha subratllat que «el compromís de la nostra Diputació amb els ODS és ferm».

Per això, ha recordat que l’objectiu del govern provincial en aquesta legislatura és connectar tots els nuclis poblacionals, així com els disseminats, a la xarxa de sanejament d’aigües amb la intenció de protegir les reserves hídriques que s’acumulen als aqüífers i que suposen un 70% del total a tot el País Valencià. «El procés de tractament de les aigües negres resulta imprescindible per mantenir la salubritat de l’aigua subterrània, que tanta falta ens fa per assegurar l’abastiment continu a la població, especialment en moments de sequera i en el context actual de canvi climàtic».

Durant l’any 2021 es preveu posar en marxa quatre noves estacions depuradores a la província de Castelló, concretament en Matet, Pavías, l’Alforí i El Ballestar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari