La Diputació mediarà amb les administracions perquè l'oci nocturn alce persianes i s'acaben els botellons

El president, José Martí: “Anem a mediar amb la Generalitat Valenciana per a donar resposta a aquest tancament total de l’activitat i no descartem crear una mesa de treball”

La Diputació mediarà amb les administracions perquè l'oci nocturn alce persianes i s'acaben els botellons

L’únic sector que continua amb un tancament total de la seua activitat per a frenar l’avanç de la pandèmia és el de l’oci nocturn, amb una vida que perilla davant les dificultats econòmiques a les quals s’enfronta per la falta de facturació i les despeses fixes que han de pagar-se amb normalitat. Davant aquesta situació, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha promés mediar davant la Generalitat Valenciana i els ajuntaments per a trobar una solució i que els seus propietaris i propietàries tornen a apujar les seues persianes de manera segura.

“He rebut, al costat de la diputada de Turisme, Virginia Martí, a una representació de l’associació d’empresaris d’oci nocturn de la província ON! Castelló per a escoltar les seues demandes i des de la Diputació mediarem amb la Generalitat Valenciana i els ajuntaments per a veure la manera d’articular una solució a aquest tancament total de l’activitat”, ha explicat el president després de la reunió amb el sector.

I és que el president del col·lectiu castellonenc, Carlos Sánchez, ha demanat la intervenció de l’administració provincial perquè es permeta l’obertura dels locals d’oci nocturns, respectant els protocols sanitaris i els condicionants que s’estimen necessaris. Per a Sánchez, “el sector no és el problema, sinó la solució enfront dels botellons i les festes incontrolades”, i lamenta que s’haja estigmatitzat a aquesta mena de locals.

Una reivindicació que ha compartit Martí, ja que, malgrat subratllar que la Diputació no té competències per a ajudar directament, per al president “és important l’argumentació que han posat sobre la taula, que en definitiva suposa una alternativa reglada als botellons que desgraciadament estan proliferant” pel tancament d’aquests locals.

A més, el representant de l’oci nocturn ha demanat que en la mediació també s’aborde la necessitat de fer compatibles les llicències actuals amb la de bars i cafeteries, com ja succeeix en algunes comunitats autònomes. Sobre aquesta qüestió també s’ha manifestat el portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, José Luis López, que ha destacat que des del consistori no poden actuar directament en això, “ja que és una norma autonòmica i el canvi en la llicència requereix aquestes modificacions des de la Generalitat Valenciana”. Ha recordat, en aquest sentit, la línia d’ajudes d’un milió d’euros “oberta” per a aquests locals.

Així, de moment, el president s’ha compromés a mediar juntament amb la Generalitat Valenciana i els ajuntaments “per a articular una solució a aquest tancament total de l’activitat” i ha assenyalat que els grups ja estan treballant per a aprovar en el pròxim ple del dimarts una declaració institucional de suport al sector de l’oci nocturn. Així mateix, ha explicat a ON! Castelló que no descarta “fins i tot la creació d’una taula de treball en la qual participen tant representants del sector com els grups polítics que conformen la Diputació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari