Castelló fa un pas més cap a la normalitat: aquestes són les mesures que comencen hui

Totes aquestes estaran vigents fins al 9 de maig, quan s’alçaria l’estat d’alarma si no hi ha pròrroga

Castelló fa un pas més cap a la normalitat: aquestes són les mesures que comencen hui

Tot apunta al fet que maig serà un mes decisiu per a tornar a la normalitat, encara que de manera progressiva i amb la necessitat de més vacunes present. Hui, Castelló fa un pas més en la desescalada i entren en vigor noves mesures més flexibles que afecten especialment la reactivació econòmica, tal com va anunciar dijous passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.

La gran novetat és que l’hostaleria podrà obrir fins a les 22 hores, coincidint amb el toc de queda. Un canvi que el sector ha acollit amb respir malgrat que no s’ha atés a totes les seues reivindicacions. Es manté l’aforament al 30% en interiors, al 100% en terrasses i el nombre de comensals a sis persones, però podran oferir un torn primerenc de sopars, per la qual cosa han demanat avançar les trobades a les 20.30 hores.

En aquest sentit, també hi ha un canvi de cara als esdeveniments i celebracions. Ja no hi ha límit de 15 o 20 persones en funció de l’espai en el qual se celebre l’acte, sinó que es marcarà un aforament màxim del 50%. També augmenta l’aforament permés en activitats culturals, passant del 50% al 75%.

Així mateix, els comerços no essencials podran obrir també fins a les 22.00 hores del toc de queda, juntament amb l’hostaleria. Fins ara, tan sols els essencials podrien seguir amb la seua activitat amb normalitat i la resta havia d’abaixar persianes a les 20.00 hores.

Respecte a les mesures que es mantenen està el toc de queda a les 22.00 hores i fins a les 06.00, el tancament perimetral autonòmic i les reunions socials limitades a dos nuclis de convivents. També la prohibició de celebracions populars o espectacles itinerants; els esdeveniments permesos i que puguen implicar aglomeració de persones es realitzaran amb un aforament màxim del 75% i 500 persones de màxim en interiors i 1.000 en exteriors; o prendre aliments i begudes (excepte aigua) fóra de la zona de restauració, com tampoc fumar ni utilitzar dispositius electrònics d’inhalació o similars.

Totes aquestes mesures estaran vigents fins al pròxim 9 de maig, quan s’alçaria l’estat d’alarma si no hi ha pròrroga.

Posició única a Espanya i Europa

Ximo Puig va destacar, després de la mesa interdepartamental del dijous, l'”immens esforç” de la societat valenciana i a la “desescalada prudent” que s’està duent a terme, gràcies a la qual cosa “ens trobem en una posició única a Espanya i a Europa, ja que som una de les regions europees amb menor incidència”.

El president va assenyalar que la Comunitat Valenciana presenta la meitat de casos actius, la meitat de persones hospitalitzades, la tercera part d’ingressats en UCI, i quasi el triple de persones vacunades en comparació amb el mes passat.

Malgrat això, va apel·lar a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva per a continuar avançant cap a la nova normalitat. El pròxim 4 de maig se celebrarà una nova mesa interdepartamental que aborde com podria ser el nou escenari post estat d’alarma en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari