Mezquita demana respectar el criteri de l'AVL per la coexistència dels dos «Castelló»

Mezquita demana respectar el criteri de l'AVL per la coexistència dels dos «Castelló»
21/10/2020 -

El regidor Francesc Mezquita ha apostat per «respectar el criteri científic i lingüístic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la qual és la màxima autoritat en matèria de toponímia al nostre territori» pel que fa la denominació de «Castelló» per al municipi de la comarca de la Ribera Alta. Així ho ha manifestat Mezquita arran de la proposta que vol instar el Consell a revocar el text que autoritza la modificació del nom de Vilanova de Castelló a, únicament, Castelló.

«El nom de la nostra ciutat és ‘Castelló de la Plana’, com va determinar l’AVL i va ratificar el Consell el 2018 i per això aquest és un debat inexistent», ha explicat el regidor, qui és titular de l’àrea de Plurilingüisme i Foment del Valencià al consistori. Mezquita aposta per «evitar els enfrontaments amb el mateix poble de Castelló, amb el Consell i la mateixa acadèmia valenciana».

El regidor també ha recordat les paraules del Director General d’Administració Local, Antoni Such, qui va defensar que aquesta és «polèmica buida no porta enlloc». Així, Mezquita incideix en què les denominacions de molts altres municipis coincideixen en el nostre territori i aquest fet «no suposa un conflicte per a ningú».

Des de Compromís per Castelló han reiterat el seu suport al posicionament de Mezquita en aquest assumpte i han lamentat que s’haja comprat el discurs de la dreta pel que fa a la coexistència de les dues denominacions. Per al partit valencianista no caben interpretacions i l’únic argument vàlid és el criteri lingüístic i històric que representa l’AVL.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari