Nicolàs Reynés defensa el paper dels poders locals intermedis com a "essencials" per a dur a terme les polítiques de proximitat

Nicolàs Reynés defensa el paper dels poders locals intermedis com a "essencials" per a dur a terme les polítiques de proximitat
26/05/2022 -

El coordinador de l’associació internacional Partenalia i delegat de la Confederació Europea d’Autoritats Locals Intermèdies (CEPLI), Nicolàs Reynés, ha defensat hui en la que ha sigut la tercera jornada del Congrés Bicentenari de la Diputació de Castelló el paper de les autoritats locals intermèdies com a “essencials” per a dur a terme les polítiques de proximitat. Tal com ha explicat en la seua ponència titulada ‘El paper dels poders locals Intermedis a la UE’, “les diputacions contribueixen de manera molt concreta a consolidar el sentiment d’identitat i integració europea en la ciutadania i els municipis”.

El delegat de CEPLI ha destacat que les diputacions “acosten Europa a la ciutadania” i permeten que els municipis petits i mitjans “perceben la realitat de la permanència a la Unió Europea i la pertinença a un projecte europeu”. “Quan un ajuntament necessita saber sobre els fons europeus, les subvencions, com promoure i promocionar llocs turístics, etc., ací estan les diputacions”, ha explicat Reynés.

El coordinador de Partenalia també ha posat en relleu el paper de l’associació per a ser representació de les províncies, defensar el paper de les administracions intermèdies, afavorir l’intercanvi de coneixements i fomentar la participació activa en reunions i jornades de treball. “Tot això i la defensa del paper de l’administració provincial i els governs locals intermedis per ser els més pròxims a la ciutadania són la nostra raó de ser”, ha destacat.

D’altra banda, Reynés també ha ressaltat el criteri d’igualtat i subsidiarietat que, des dels seus orígens, “forma part de l’ADN de les diputacions” en considerar-se que “qualsevol decisió política s’havia de prendre en l’escaló més pròxim a la ciutadania i que els problemes s’havien de resoldre per les autoritats més pròximes a l’objecte del problema pel seu millor coneixement sobre el tema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari