La Diputació presenta el seu Observatori de Dades Obertes, un gran contenidor web d'informació actualitzada i fidedigna

La Diputació presenta el seu Observatori de Dades Obertes, un gran contenidor web d'informació actualitzada i fidedigna
08/10/2020 -

La Diputació de Castelló posa a la disposició dels mitjans de comunicació, els equips d’investigació i docència, i la societat en el seu conjunt, el seu Observatori de Dades Obertes, una gran plataforma d’informació en la qual es pot trobar en format web des d’https://observatorio.dipcas.es un importantíssim volum de dades referents a les accions, projectes i inversions que impulsa i desenvolupa la pròpia institució provincial, i altres sobre la província de Castelló i els seus ajuntaments.

Així ho ha explicat hui la diputada de Participació i Transparència, Xaro Miralles, qui ha animat als periodistes a familiaritzar-se amb la utilització d’aquest portal que ofereix de manera immediata informació fidedigna actualitzada en temps real, que a més es pot exportar, reutilitzar i processar d’una manera molt senzilla.

Segons Miralles, «és una pena que en els mitjans de comunicació encara no es conega molt l’existència d’aquesta eina perquè conté dades de fàcil accés i ben ordenats, que a més ofereixen el valor afegit de la qualitat, en ser proporcionats per una administració pública».

En l’observatori cobra especial importància l’enllaç al Portal de Dades Obertes, que conté informació sobre entitats locals, relació de contractes menors, planejament urbanístic, parcs i jardins o carreteres. Entre la informació disponible es pot citar a tall d’exemple la ubicació de cases rurals a la província, els punts de recàrrega de vehicles, mapa d’abocadors, dades territorialitzas i comarcalitzats de l’INE com codis postals, superfície o nombre d’habitants, o relació d’alcaldes i partits des de 1977.

També apareix destacat un enllaç en el qual es detallen els indicadors de resposta amb les mesures adoptades pels diferents departaments de la Diputació per a fer front a la crisi Covid. A més, es destaca informació sobre accions de bones pràctiques desenvolupades pels ajuntaments de la província i sobre el consell de reutilitzardors de la Diputació, que es configura com a òrgan de caràcter consultiu per a suggerir, orientar i deliberar sobre el contingut que es publica en el Portal de Dades Obertes, del qual formen part tècnics de la pròpia institució provincial i persones de la província de reconeguda trajectòria professional en els àmbits de l’economia, la salut, l’educació, la cultura, la universitat i la comunicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari