El Patronat de Turisme apostarà pels festivals i ajudarà als municipis turístics en 2021

El Patronat Provincial de Turisme tindrà quasi 6 milions d’euros de pressupost, dels quals 1,2 beneficiaran a les 86 localitats turístiques de la província per a pal·liar els efectes de la COVID-19

El Patronat de Turisme apostarà pels festivals i ajudarà als municipis turístics en 2021

La Diputació de Castelló ja ha presentat els seus pressupostos, destinats a la recuperació, l’impuls, la sostenibilitat i la protecció de la província. Uns comptes per a 2021 de més de 168 milions d’euros, dels quals 5,7 milions es destinaran al turisme “per a consolidar el seu procés d’expansió, promoció i dinamització”, en paraules de la diputada presidenta del Patronat Provincial de Turisme, Virginia Martí. La gastronomia, els festivals de música i una partida per al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics que arribarà a 86 municipis són protagonistes en els comptes per a l’any que ve.

Segons ha explicat el president de la Diputació de Castelló, José Martí, la institució provincial comptarà amb un pressupost de 168,3 milions d’euros en 2021, la qual cosa suposa un 13% més respecte a l’any anterior, amb 148,9 milions d’euros. Per tant, la institució comptarà amb 20 milions més que seran essencials per a desenvolupar les polítiques dels quatre eixos en els quals es divideix: Reconstruir Castelló (37,4 milions d’euros), Impulsar Castelló (32,5 milions), Protegir Castelló (11 milions) i Fer més sostenible Castelló (14 milions). Respecte als organismes autònoms, el Patronat Provincial de Turisme disposarà de 5,7 milions d’euros; el Consorci Provincial de Bombers, de 20,4 milions; i altres organismes tindran 375.933 euros per al 2021.

Fa uns dies, la mateixa diputada de Turisme va avançar als sectors vinculats a l’àrea -hostaleria, restauració, oferta complementària, allotjament, oci nocturn, festivals, Castelló Ruta de Sabor, ajuntaments, mancomunitats i la comissió de vertebració territorial- que la partida del patronat s’anava a incrementar amb l’objectiu de “consolidar el procés d’expansió i consolidació de les seues tasques de promoció i dinamització”.

Així, tal com ha informat i després de l’aprovació en el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme, la seua partida ascendirà a 5,7 milions d’euros, que busquen “donar resposta a les necessitats del sector davant les dificultats que travessa a causa de la pandèmia de la COVID-19”, segons el president.

En concret, en 2021 es continuarà apostant per Castelló Sènior, que va ser ajornat en 2020 per la pandèmia de la COVID-19 amb una dotació d’1.041.642 euros. Com a novetat, a més d’incloure una partida per a la dotació del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics, s’habilitarà una nova partida de subvencions per a festivals per 372.000 euros, en previsió que no puguen dur-se a terme de manera definitiva en 2021, per ser un “motor econòmic i instrument de promoció de la província a escala mundial”, han coincidit la diputada de Turisme i el president.

Amb aquest pressupost, que en paraules de Virginia Martí s’ha elaborat tenint en compte les aportacions d’aquests sectors, es pretén millorar les estratègies i la promoció nacional i internacional relacionades amb la “segmentació de productes -gastronòmic i cicloturístic- i la dinamització a través de clubs de producte” per a aconseguir, així, “reforçar l’atractiu i la competitivitat de la província de Castelló com a destinació turística”. Respecte a l’atractivitat de cara a l’estranger, el Patronat se centrarà a promocionar l’oferta castellonenca especialment a França i en mercats emergents, com Àustria.

El consell plenari, a més, ha donat llum verda a la distribució definitiva de l’aportació de la Diputació de Castelló al Fons de Cooperació per a Municipis Turístics impulsat pel Consell en aquest any 2020, una partida que reflecteix “el nostre clar compromís per estar al seu costat en aquests moments”. D’aquesta manera, José Martí ha volgut posar en valor que la institució castellonenca “és l’única de les tres diputacions de la Comunitat Valenciana que participa en el fons autonòmic, aportant la mateixa quantitat que la Generalitat”.

Es tracta d’una partida d’1.227.364 euros, que se suma a la de la Generalitat, i que beneficiarà a 86 localitats de la província de Castelló, destacant en aquest sentit les aportacions a municipis com Peníscola (120.980 euros), Orpesa (104.541 euros) o Alcalà de Xivert/Alcossebre (91.169 euros), quantitats que es dupliquen en sumar els diners aportats per la Generalitat.

Cal recordar que des de l’administració autonòmica es va decidir posar en marxa en el seu moment aquest fons d’ajuda tenint en compte la complexitat que aquest any 2020 està tenint per a les destinacions turístiques de la província. “La Diputació de Castelló va decidir des del principi apostar fermament per aquest instrument com a mecanisme de suport als municipis”, ha destacat la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, qui assegura que aquest fons ofereix una solució de finançament “incondicionat” mitjançant la qual “els ajuntaments de la província rebran un total de 2,5 milions d’euros”.

D’aquesta manera, el Patronat de Turisme tractarà de contribuir a la recuperació de la província contenint l’impacte negatiu de la crisi econòmica provocada per la COVID-19 en el Producte Interior Brut (PIB), que abans de la pandèmia representava un 12% de mitjana a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari