Podem-EU Castelló augmentarà fins a un 0,7% el pressupost en cooperació

Podem-EU Castelló augmentarà fins a un 0,7% el pressupost en cooperació
16/05/2023 -

Podem-Esquerra Unida Castelló ha reafirmat aquest dimarts el seu compromís amb el pacifisme, la lluita contra les desigualtats internacionals i la inclusió amb la signatura de l’acord per la cooperació internacional per al desenvolupament impulsat per la Coordinadora Valenciana d’ONG. Han subscrit el document la candidata a l’alcaldia, Marisol Barceló, i la candidata municipal, Silvia Peris. La coalició ha instat a lluitar contra els discursos de l’odi i ha posat en valor el treball de la Conselleria de Cooperació de Rosa Pérez per a augmentar el pressupost i recuperar els diners exhaurits per la Conselleria del PP de Rafael Blasco.

Marisol Barceló ha intervingut en l’acte celebrat a la Llotja del *Cànem i ha destacat que l’Acord de Fadrell “ha fet passos importants en cooperació internacional i ha augmentat el pressupost, com l’ha fet la consellera Rosa Pérez i el seu equip. Nosaltres portem en un el nostre ADN les propostes de la Coordinadora d’ONG i treballarem sense descans per a aconseguir que les seues mesures s’implementen. Millorar la vida d’altres persones, d’altres països, ens fa millors”. Barceló ha subratllat el compromís de la coalició d’augmentar al 0,7% al pressupost municipal en cooperació, que l’acord de la Coordinadora d’ONG fixa en 2030.

També ha encoratjat a lluitar contra els discursos de l’odi “contra aqueixes idees de l’extrema dreta que no han volgut aquest dilluns subscriure’s a l’acord, que volen fer-nos tornar al passat, a un passat de fronteres, amb països tancats, de pàtries absurdes”.

Silvia Peris ha posat en valor de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, amb l’augment de la transparència, “la recuperació dels diners que va ser espoliat en cooperació durant l’etapa del PP en la Conselleria de Rafael Blasco”. “No oblidem aquesta època”, ha ressaltat Peris, que també ha ressaltat l’increment del pressupost autonòmic en cooperació d’un 120% en aquesta legislatura o l’aprovació del Pla Director de la Cooperació Valenciana, que marcarà la planificació estratègica fins a 2024.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari