Podem-EUPV Castelló impulsarà un servei municipal de l'energia per a fomentar l'autoconsum deslligat de les grans elèctriques

Podem-EUPV Castelló impulsarà un servei municipal de l'energia per a fomentar l'autoconsum deslligat de les grans elèctriques
13/01/2021 -

Podem-EUPV Castelló impulsarà a l’Ajuntament de Castelló en aquesta legislatura la creació d’una agència municipal de l’energia amb l’objectiu de fomentar les energies renovables i l’autoconsum energètic que propicie un estalvi en el cost de les llars i incidisca en la lluita contra el canvi climàtic.

“En el programa de govern de l’Acord de Fadrell tenim el compromís de crear un servei municipal d’energia per a fomentar una cultura d’energia sostenible en tots els àmbits de la ciutat. Des de la Regidoria de Transició Ecològica ja treballem en projectes per a activar comunitats d’autoconsum energètica a la ciutat que possibiliten un recurs als veïns deslligat de les grans elèctriques, així com una millora de l’eficiència energètica dels edificis “, explica el portaveu de Podem-EUPV Castelló, Fernando Navarro.

El representant de la confluència destaca que fa un any l’Ajuntament ja va eliminar de la normativa urbanística les traves que existien per a la instal·lació de plaques solars i que la nova Llei Valenciana contra el Canvi Climàtic permetrà als Ajuntaments la reserva de sòl per al desenvolupament de fotovoltaiques “que disminuirà el cost en la indústria i l’agricultura, democratitzarà la producció d’energies renovables i acostarà a la ciutat a un horitzó lliure d’emissions”.

La confluència subratlla que l’augment del preu de la llum de gener és “conseqüència del model especulatiu heretat de les privatitzacions del Partit Popular i que demostra la necessitat de modificar el mercat elèctric “. Ressalta la proposta del grup en les Corts Valencianes d’Unides Podem perquè el Consell pose en marxa una agència pública d’energia “que garantisca a un preu decent en un servei essencial per a la població”. També demana al PSOE que accelere la reforma del mercat elèctric acordada en el si de l’acord de coalició del Govern central. «Cal trencar el oligopoli del suministre, ja que al voltant del 60% del consum domestic recau en tres grans empreses, que tenen capacitat de fixar preus i augmentar beneficis de forma escandalosa», afegeix la coalició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari