Podem-EUPV demana reforçar la coordinació entre els partits de l'Acord de Fadrell

La confluència assumeix un paper de “engranatge” en l’Executiu, admet que els tres partits “no han sabut gestionar les últimes diferències”

Podem-EUPV demana reforçar la coordinació entre els partits de l'Acord de Fadrell
20/12/2019 -

El grup municipal de Podem-EUPV de l’Ajuntament de Castelló insta a reforçar la coordinació en el si de l’Acord de Fadrell després de les diferències sorgides en el ple d’aquest dijous, en el qual Compromís s’ha desmarcat dels seus socis en una moció presentada pel PP i Ciutadans en matèria de l’organització de les festes. El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, admet que els tres partits “no hem sabut gestionar” les últimes divergències, per la qual cosa i a la vista d’això, ha proposat la convocatòria de la comissió de seguiment de l’Acord de Fadrell per a millorar els canals de coordinació.

“Ha sigut un Ple dur en perdre la majoria que va donar origen a l’Acord de Fadrell en aquest punt (festes). Els tres grups no hem sigut capaços de gestionar aquestes diferències, hem de millorar la coordinació, però l’Acord de Fadrell ha de continuar perquè és l’única opció que garanteix les transformacions que necessita la ciutat”, ha explicat Navarro.

Podem-EUPV ha anunciat a l’acabar el Ple al PSPV i Compromís la seua intenció de convocar la comissió de seguiment a fi d’afermar la unitat d’acció de la coalició d’esquerres. Navarro ja va traslladar el dimecres en un desdejuni informatiu que les “transformacions a la ciutat necessiten un govern fort”.

Podem-EUPV, va afirmar igualment Navarro el dimecres, ha jugat en aquests sis un paper d’engranatge en l’Acord de Fadrell. Per al ple d’aquest dijous ha intentat fins a l’últim moment aconseguir un consens amb Compromís sobre l’organització de les festes.

Per a evitar noves crisis en el Govern, la confluència defensa que es formalitze la constitució de la comissió de seguiment. Afirma que l’objectiu d’aquesta proposta és el “de facilitar la presa de decisions tripartida i garantir una òptima execució del programa de govern”. L’Acord de Fadrell ja contempla la convocatòria de comissions de coordinació o de seguiment però no li l’ha donada una reglamentació. Per això, la confluència demana estructura la comissió de seguiment manera formal.

Segons aquest plantejament, els temes que es tractarien estarien vinculats a temes transversals com el PGOU, les ordenances fiscals, ordenances reguladores, relació de llocs de treball, pressupost i plans departamentals, inversions, model energètic, i Edificant. També les discrepàncies polítiques.

La periodicitat de les reunions seria d’una vegada al mes; i qualsevol de les tres parts podria convocar una reunió extraordinària, amb una antelació de tres dies.

Així mateix, afegeixen des del grup municipal, els acords que es fixen en la comissió es traslladaran a la Junta de Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari