Els portaveus de Compromís demanen més protagonisme dels ajuntaments en la inversió dels Fons Europeus

Este matí han comparegut en roda de premsa els portaveus de Compromís de les quatre ciutats més grans de la Comunitat per a demanar al govern central que les administracions municipals tinguen un paper protagonista per estar en primera línia de la recuperació

Manel Antolí (arxiu)

Els portaveus de Compromís demanen més protagonisme dels ajuntaments en la inversió dels Fons Europeus
09/02/2021 -

Els portaveus de Compromís de les quatre ciutats més grans del territori valencià, València, Alacant, Elx i Castelló, han comparegut este dimarts en roda de premsa per a demanar al govern central que les administracions municipals tinguen un paper protagonista no només en la distribució i la gestió dels fons europeus, sinó també en la concepció de les transformacions que amb ells es vol impulsar. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat la seua queixa respecte a la distribució de recursos.

Per la seua part, la portaveu de Compromís per Elx, Esther Díez, vol aprofitar els Fons Europeus per a continuar assolint el model de municipi verd, innovador i just que garantisca la millor qualitat de vida per a les persones. Per a Díez, és imprescindible abordar la regeneració urbana, assegurar l’accessibilitat en el parc d’habitatges envellit i l’eficiència energètica dels edificis.

“Compromís aposta pels sectors productius il·licitans com és l’economia eco innovadora amb l’ampliació del parc industrial i el foment dels sectors tradicionals del Camp d’Elx, la seua digitalització i l’impuls de l’agricultura ecològica, la promoció del medi rural i els espais naturals il·licitans mitjançant el turisme sostenible i la protecció del patrimoni rural. En termes més concrets, Díez ha assenyalat projectes per a la creació de corredors ecològics en el riu Vinalopó i la via litoral il·licitana, a més de l’impuls de la mobilitat sostenible amb l’ampliació de la xarxa ciclista, reforç del transport col·lectiu i generació d’entorns exclusius per als vianants”.

Pel que fa a Castelló, el portaveu del grup municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat que la construcció d’infraestructures per persones majors i dependents ha de ser una de les prioritats d’inversió dels fons europeus. Mitjançant l’obra pública «hem de garantir este servei fonamental per a les famílies i que és clau per a la conciliació perquè la tendència general ens porta cap a un envelliment de la població i totes i tots tenim o tindrem en un futur pròxim persones majors de les quals ens hem de fer càrrec», ha assegurat el regidor i diputat provincial.

Garcia ha apuntat a la necessitat d’establir vies “de col·laboració entre l’ajuntament i la Conselleria perquè els fons europeus vagen destinar a ampliar també les infraestructures sociosanitàries d’aquest tipus. El portaveu de Compromís per Castelló ha recordat que “calen 2,200 places per a persones majors i 900 només a la ciutat de Castelló”.

Per últim, el portaveu d’Alacant, Natxo Bellido, ha avançat que des de Compromís es proposarà a l’Ajuntament que els Fons Europeus es destinen a projecte com l’espai de Rabassa, antic símbol de l’especulació urbanística com a territori sostenible a través d’un projecte de regeneració ambiental i el disseny d’un centre de referència i investigació sobre l’Aigua, vinculat a la UA i participat per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alacant.

A més, es proposarà habilitar un corredor verd i ecològic, lligat a la mobilitat sostenible entre el Saladar d’Aiguamarga i el Clot de Galvany d’Elx. Un projecte que requerirà la participació dels ajuntaments de les dues ciutats i la Generalitat, donat que està inclòs en el PATIVEL, així com un Pla de rehabilitació urbana, basat en rehabilitació de l’habitatge lligat a l’eficiència energètica i accessibilitat i actuacions d’urbanisme tàctic i nous projectes d’eficiència i modernització en la gestió de residus.

Bellido ha aprofitat per a recordar-li a l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, que encara no ha convocat la comissió municipal creada per a definir els projectes de ciutat a presentar des de l’Ajuntament, i ha criticat el doble llenguatge del PP de reclamar per un costat més gestió municipal, i per l’altre, paralitzar les comissions malgrat les demandes i insistència de Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari