El PP demana a Brussel·les que les comunitats autònomes participen en la gestió dels Fons Europeus

El PP demana a Brussel·les que les comunitats autònomes participen en la gestió dels Fons Europeus
10/02/2021 -

La portaveu del PP en el Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha assegurat durant un debat en el Ple del Parlament Europeu que aquesta institució “vigilarà perquè els fons europeus es repartisquen seguint criteris transparents i perseguint la cohesió territorial i social”, per al que veu bàsic involucrar en el procés “a totes les comunitats autònomes, a tots els ajuntaments, els sectors econòmics i el parlament nacional”.

“Perquè no es malbarate ni un sol euro”, ha subratllat la portaveu popular, dels fons europeus de recuperació aprovats l’any passat per a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus, “i que aquests arriben de la forma més directa possible a tots els europeus, a l’Europa real”.

Després de recordar les dramàtiques conseqüències del coronavirus en pèrdua de vides humanes i en tancament d’empreses que provoquen pèrdua d’ocupacions, Montserrat ha assegurat que els fons de recuperació són una resposta “ràpida i eficaç” a aquesta dura realitat, recordant que el Parlament Europeu aprovarà hui exigir bimensualment als governs dels estats membres els plans nacionals de reforma per al seu control.

“Els fons europeus són per a crear ocupació, ocupació i més ocupació, i ofereixen una oportunitat de futur als nostres joves. Enfront dels discursos antieuropeistes que parlen de la fi d’un model és una injecció econòmica sense precedents per a crear milions d’ocupacions, reactivar el nostre teixit productiu i reforçar els nostres sistemes sanitaris”, ha explicat la portaveu popular.

Aquests fons, ha afegit també, són “la resposta per a construir una Europa més competitiva que aposte pel creixement sostenible i la digitalització, fent costat als seus autònoms i a les seues pimes”.

Però aquestes partides, ha recordat de nou la portaveu popular, “pertanyen als europeus i a tots els espanyols, no són propietat de cap govern ni de cap ideologia”. Per tant, ha advertit que “no permetrem que governs populistes puguen utilitzar els fons per a balafiar sense control, creant xarxes clientelistes, i adjudicant-los a dit”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari