El PP es personarà com a acusació popular en la causa en la qual està investigat Antonio Lorenzo

El Grup Popular retira la petició de celebració d’un ple extraordinari per a analitzar la gestió de Lorenzo

El PP es personarà com a acusació popular en la causa en la qual està investigat Antonio Lorenzo
05/03/2019 -

El PP es personarà com a acusació popular en la causa en la qual està investigat l’exregidor i exsubdelegat socialista Antonio Lorenzo relativa a una suposada trama de factures falses en la Subdelegació del Govern de Castelló, segons ha informat en un comunicat el Grup Popular a l’Ajuntament de Castelló. Els ‘populars’ també han anunciat que han retirat la petició de celebració d’un ple extraordinari per a analitzar la gestió de Lorenzo.

Els ‘populars’ han destacat que la decisió de personar-se com a acusació popular es pren amb l’objectiu de contribuir en la defensa dels “legítims interessos” dels castellonencs, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació dels diners presumptament defraudats.

Sobretot -han afegit- “després de conéixer de la mà dels mitjans de comunicació informacions referents a un possible frau i malversació en aquesta institució en els quals s’haurien sostret fons públics per valor d’un milió d’euros de tots els castellonencs durant la gestió d’Antonio Lorenzo Górriz com a subdelegat del Govern de Zapatero a Castelló”. D’altra banda, el Grup Municipal Popular ha retirat aquest dimarts formalment davant el Registre del Ple la petició realitzada el passat 26 de febrer de 2019 de celebració d’un ple extraordinari per a constituir una comissió no permanent d’investigació a fi d’analitzar la gestió d’Antonio Lorenzo. Concretament, els ‘populars’ demanaven que s’analitzaren els processos d’adjudicació i execució i posada en marxa del Centre Integrat Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE), l’adjudicació dels contractes de subministrament de jupetins antibales per a la Policia Local, l’adjudicació de les motxilles tàctiques i llanternes de la Policia Local i la gestió del procés de selecció de director de la Banda Municipal de Música.

IMPOSSIBLE QUE LA COMISSIÓ TIRARA A ANDAR

El Grup Popular ha justificat aquesta decisió assegurant que aquest dimarts han conegut i tingut accés al dictamen de la secretària general del Ple i, analitzat el seu contingut i l’extens de la documentació a analitzar i investigar, resulta “materialment impossible si més no que la comissió tire a caminar abans de la convocatòria d’eleccions municipals, màximament quan s’ha realitzat formalment la convocatòria de les eleccions autonòmiques”.Així, ha explicat que, consultada la situació amb la secretària general del Ple, “era igual que els membres de la comissió plenària extraordinària prevista per a hui votaren a favor o en contra, ja que haguera sigut una comissió condemnada d’inici a arribar a una via morta”.A la vista d’aquests condicionants, el Grup Municipal Popular ha anunciat que focalitzarà tot el seu treball en el disseny i elaboració del millor projecte de ciutat, “precisament el que estan demandant els castellonencs”.

Finalment, ha apuntat que tota la documentació que s’anava a sol·licitar, investigar i analitzar en aquesta comissió ja havia sigut sol·licitada en les successives comissions d’estudi celebrades, “sense que s’haja facilitat la mateixa, en alguns casos des de fa diversos mesos”. Així, confia que, gràcies a l’elaboració del dictamen de la secretària general del Ple, se’ls puga facilitar, “en contra del que ha ocorregut fins hui”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari