El Grup Socialista enlletgeix al PP que qualificara el conservatori de música i dansa com "no prioritari després d'anunciar-lo a so de bombo i platerets"

El Grup Socialista enlletgeix al PP que qualificara el conservatori de música i dansa com "no prioritari després d'anunciar-lo a so de bombo i platerets"
09/02/2021 -

El Grup Municipal Socialista enlletgeix al Partit Popular la seua gestió del conservatori de música i dansa de Castelló, “del qual ara s’erigeixen com a banderers malgrat que no el van impulsar quan van tindre l’oportunitat, durant més de dues dècades governant en la Generalitat i l’Ajuntament”, ha assegurat el portaveu socialista, David Donate. I és més, ha recalcat, “van arribar a anunciar a so de bombo i platerets la primera pedra en 2007 i van deixar passar el temps fins a 2010 per a dir llavors que no era una prioritat”. “Després, ja en l’oposició, els populars tampoc han cregut en aquesta infraestructura. De fet, fa tan sols tres anys, en 2018, van veure idoni el solar de davant de la Ciutat de la Justícia per a un pàrquing, fent pròpia una reivindicació d’una associació de veïns i traslladant-la la mateixa portaveu popular, Begoña Carrasco, al govern municipal”, ha recordat Donate. “El PP ha d’aclarir-se amb el conservatori, perquè els seus fets parlen per si sols i som ací per a recordar-li la seua gestió com a govern i els seus posicionaments com a oposició”, ha insistit el portaveu socialista.

En 2007, el llavors alcalde popular Alberto Fabra va anunciar la seua construcció en una parcel·la en la confluència de l’avinguda Barcelona i el bulevard Riu Sec i el candidat al PP a les Corts Alejandro Font de Mora va arribar a quantificar la inversió en 11 milions d’euros per al conservatori de música i 6 milions per al de dansa. Pocs mesos després, en 2008, des de la Conselleria d’Educació, també del PP, es va afirmar que la construcció es faria al costat de l’aparcament de l’Hospital General. Al novembre de 2009, l’Ajuntament va remetre a la Conselleria d’Educació la informació per a desenvolupar el projecte, però llavors es canvia de nou d’ubicació, i es proposa situar-lo al costat de la Ronda Aquest, davant la Ciutat de la Justícia.

Tres anys més tard de l’anunci inicial d’Alberto Fabra, i després de diversos canvis d’ubicació, a l’octubre del 2010, el director general d’Ordenació i Centres, el també popular Rafael Carbonell, afirma en un escrit que el conservatori “no és prioritari”. En 2012, Font de Mora, llavors conseller d’Educació, torna a anunciar una inversió milionària per a construir el conservatori.

“Anuncis, i més anuncis, però cap realitat. Aqueixa va ser la gestió del conservatori del Partit Popular quan va estar en el govern i ara, en l’oposició, defensen la seua construcció enfront de la Ciutat de la Justícia quan en 2018 reivindicaven aqueixa mateixa parcel·la de Taxida per a un pàrquing”, ha enlletgit.

“Des del Grup Socialista, venim reclamant des de fa quasi dues dècades la necessitat de la construcció d’un nou conservatori a la ciutat. La infraestructura és una prioritat i volem la seua construcció com més prompte millor, per això reclamem la convocatòria amb urgència de la comissió mixta de patrimoni entre l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació, en la qual s’aborden els intercanvis d’immobles sense ús per a les necessitats de la ciutat”, ha explicat el portaveu, posant l’accent que “en el nou Pla General es contempla suficient espai dotacional, fins i tot per damunt de les recomanacions que es plantegen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari