El PSPV de l'Alcora construirà la Casa de la Cultura per a oferir més i millors serveis a la ciutadania

El PSPV de l'Alcora construirà la Casa de la Cultura per a oferir més i millors serveis a la ciutadania
19/05/2023 -

La Casa de la Cultura és un dels projectes més ambiciosos inclosos en el programa del PSPV de l’Alcora per a la pròxima legislatura.

Samuel Falomir, candidat socialista a revalidar l’alcaldia, ha recordat que l’Ajuntament va adquirir a la fi de 2020 l’edifici que va albergar La Molt Noble i Artística Ceràmica, d’aproximadament 1.200 m² -que es connectarà amb el magatzem municipal- per a rehabilitar-lo i convertir-lo en la Casa de la Cultura, “una destacada actuació, inclosa en l’Estratègia Europea-l’Alcora 2030, amb la qual donarem resposta a diferents necessitats actuals de la nostra població, tant culturals com formatives i d’una altra índole”.

D’una banda, l’actual primer edil ha explicat que se solucionarà el problema d’espai que té ara l’Escola de Música, perquè passarà a situar-se en les noves instal·lacions de la Casa de la Cultura, que a més comptarà amb un local d’assaig i de concerts per a la banda de música.

També albergarà: un auditori, el primer municipal de la localitat, amb capacitat per a 500 persones; la secció de l’Escola Oficial d’Idiomes; els tallers de l’Escola per a Persones Adultes; cafeteria; oficines municipals i un espai d’interpretació.

“Aquesta iniciativa ens permetrà, a més, potenciar el Casal Jove, que es traslladarà a l’edifici de l’actual biblioteca, i crear un centre de formació en l’actual Casal Jove”.

Falomir ha destacat que “ja hem aconseguit una subvenció de 624.385,73 € de fons europeus per a la primera fase d’aquest gran projecte que ens permetrà oferir més i millors serveis a la ciutadania”.

Més iniciatives culturals

Unes altres de les propostes dels socialistes alcorins en matèria cultural són: la instal·lació de nous murals ceràmics en els espais públics per a aconseguir que l’Alcora siga un referent pel seu museu a l’aire lliure; l’elaboració de projectes de rehabilitació d’elements històrics i patrimonials i la creació d’un contracte de manteniment d’aquests elements per a millorar la seua conservació i estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari