El PSPV d'Almassora planteja recuperar el Teatre Serra i obrir l'assut a les visites

El PSPV d'Almassora planteja recuperar el Teatre Serra i obrir l'assut a les visites
24/05/2023 -

La candidata socialista a l’Alcaldia d’Almassora, Merche Galí, ha defensat hui un pla d’impuls del patrimoni local amb la recuperació del Teatre Serra i l’obertura de l’assut a les visites com a eixos centrals. Galí ha recorregut l’àrea comercial del centre de la localitat per a enumerar propostes com la que suposaria la rehabilitació de la sala del carrer Trinidad per a millorar la comoditat de les associacions que la utilitzen.

“Promourem els mecanismes necessaris per a obtindre l’ús del Teatre de Serra com a part important del patrimoni almassorí, posant-lo a la disposició de les entitats i de tota la ciutadania”, segons Galí. La candidata ha recordat que la sala està profundament degradada, un fet que impedeix un ús continuat “d’un espai amb tant potencial i tan cèntric com el Raval, que comportaria també un revulsiu per al comerç més pròxim”.

Adoptar els acords necessaris per a revaloritzar-ho se suma a altres accions en matèria de patrimoni com l’obertura de l’assut de Santa Quitèria a la ciutadania. La intenció, segons la candidata, passa per signar un conveni amb el Sindicat de Regs per a impulsar aquesta infraestructura per al coneixement dels sistemes de reg i distribució de l’aigua com a patrimoni. “Crear visites i itineraris per l’arquitectura de l’aigua, un element que ha marcat la història d’Almassora lligada a la seua agricultura, és un dels projectes per a la pròxima legislatura”, segons Galí.

En la mateixa línia, la candidata a l’Alcaldia pretén impulsar així una nova ruta que se sumaria a la per als vianants i ciclista prevista per al cas del jaciment del Torrelló del Boverot per al qual el grup municipal socialista també ha previst un programa de beques per a estudiants d’Arqueologia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari