Puig anuncia que la Generalitat ampliarà a 12 milions d'euros el pressupost del Bo Viatgem per a 2021

Puig anuncia que la Generalitat ampliarà a 12 milions d'euros el pressupost del Bo Viatgem per a 2021
02/12/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat ampliarà en dos milions d’euros el pressupost del Bo Viatgem per a 2021, que serà de 12 milions d’euros, “perquè complisca amb el doble objectiu d’incentivar la demanda interna aquest hivern i ajudar a mantenir ocupacions i empreses”.

Puig ha subratllat que el Consell “no deixarà només al teixit que alimenta directament al 15% dels valencians i a molts més indirectament, perquè fa una dècada, quan pitjor l’estàvem passant, el turisme va ser salvador de l’economia valenciana”, durant la inauguració per videoconferència del XX Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm 2020.

En aquest sentit, el cap del Consell ha defensat les mesures adoptades per a fer d’escut social per a protegir al turisme, com són “els ERTE, els crèdits ICO i els instruments nous que l’IVF llançarà per a protegir a empreses viables com les del sector turístic”.

“La Generalitat creu en un turisme basat en valors com la co-governança, l’ètica i els objectius de desenvolupament sostenible, i els nostres objectius són més digitalització, usos més eficients dels recursos i millora del capital humà”, ha explicat Puig.

Així mateix, el president ha apostat per fer un turisme valencià “més atractiu, amb més valor afegit i amb més i millors ocupacions”, i ha afegit que l’horitzó “passa per Europa, perquè es tracta de dissenyar projectes que capten el volum més gran possible dels fons de recuperació”.

Per aquest motiu -ha continuat Puig-, “el repte del turisme passa per reinventar-nos, i ara el futur és la sostenibilitat”.

“Benidorm i el turisme valencià tenen una data marcada en el calendari:

2030. Eixe és l’horitzó per a reconciliar-nos amb el nostre planeta i per a arribar fins ell, disposem d’una brúixola, que són els objectius de desenvolupament sostenible”, ha conclòs el titular del Consell.

En l’acte també han participat el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; el vicepresident de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC), Federico Fuster, i el director de la Càtedra d’Estudis Turístics ‘Pedro Zaragozá Orts’, Armando Ortuño.

Aquest esdeveniment se celebra a la ciutat de Benidorm els dies 2 i 3 de desembre, i és una trobada impulsada per la Càtedra d’Estudis Turístics ‘Pedro Zaragoza Orts’ de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament de Benidorm, el Patronat Costa Blanca, Turisme de la Comunitat Valenciana, la Fundació Turisme de Benidorm i Hosbec.

El fòrum, que se celebra cada dos anys, aborda diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió dels destins i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, i pretén analitzar com el turisme sostenible pot fomentar els objectius de desenvolupament sostenible amb la seguretat sanitària com a nou valor a l’alça.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari